Naujoji Putino strategija „Reikia paguldyti 200 tūkstančių.“ Kodėl Avdijivka tokia svarbi  ()

Ukrainos politologas apie Avdijivkos svarbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos politologas Viktoras Andrusivas  „Telegram“ kanale paaiškina, kodėl yra tokia svarbi Avdijivka.

Mūsų kare prieš orkus mūšių svarbą dažnai lemia ne geografinė padėtis ar strateginė svarba frontui, o strateginė svarba kare. Kai priešas kažką paverčia hiperreikšmingu sau, suteikia jam svarbią reikšmę, tai automatiškai tampa svarbu ir mums.

Kadangi Avdijivka artimiausioje ateityje įvardijama kaip esminis okupantų pastangų taškas ​​ir [Putino] pergalės rinkimuose simbolis, ji mums taip pat tampa nepaprastai svarbi.

Žinoma, Avdijivkos svarbą lemia daugelis strateginių ir taktinių vertybių. Visų pirma, jos praradimas sukeltų didelių teritorijų praradimą už jos sienų ir sukeltų grėsmę naujiems miestams.

Tačiau yra dar kažkas, dėl ko Avdijivka mums labai svarbinaujoji Putino strategija. Atsižvelgdamas į Bachmuto ir, galbūt, Avdijivkos patirtį, Putinas priėjo prie išvados, kad jo „mėsos šturmai“ per dvejus ar trejus metus duos jam tai, ko jis nori. Tai yra, jam žygiuojančių pėsčiųjų batalionų požiūris iki šiol buvo sėkmingas.

Manau, kad Putino „didieji strategai“, remdamiesi Bachmuto ir Avdijivkos patirtimi, paskaičiavo, kad vidutiniškai jie praranda apie 40 tūkstančių karių, kad užimtų gyvenvietę, kurioje yra iki 100 tūkstančių gyventojų.

 

Šiandien, Donecko srityje, be Avdijivkos, yra šeši miestai, kuriuose gyvena nuo 30 iki 150 tūkstančių gyventojų (Kostiantynivka, Družkivka, Kramatorskas, Slavianskas, Myrnohradas, Pokrovskas). Bendrai šiuose miestuose gyvena apie 500 tūkstančių gyventojų (nominaliai).

Todėl, remiantis šiais skaičiavimais, Putinui reikia paguldyti 200 tūkstančių karių, kad visiškai užimtų Donecko sritį. Visiškai priimtinas skaičius, turint omenyje, kad vien nuo alkoholizmo, savižudybių, žmogžudysčių ir eismo įvykių keliuose Rusijoje kasmet miršta 140 tūkst.

 

Todėl kova dėl Avdijivkos virsta kova prieš naująją Putino strategiją. Jei šio miesto kaina bus daug kartų didesnė už šiuos preliminarius skaičiavimus arba jei jam nepavyks pasiekti to, ko nori, nepaisant daugybės mirčių, tai pakenks jo naujajai strategijai. Ir atitinkamai, be laiminčios strategijos, jis bus priverstas arba susirasti ką nors naujo, arba atsisakyti savo planų. Ką nors rasti yra nepaprastai sunku, atsižvelgiant į daugelį kitų veiksnių, apie kuriuos parašysiu atskirai.

Ir dar - Putino pralaimėjimas Avdijivkai prieš rinkimus ir ta didelė kaina, kurią jis sumokėjo už tai, padarys jį silpnu Rusijos visuomenėje, kurioje nuotaikos ir šiaip jau rimtai pradeda smukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: