Europoje bus sukurta 365 tūkst. darbo vietų IT specialistams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Sarunas 2010-09-18 11:44
Reikia nepamiršti, kad teisininka tai ne vien baudžiamosios teisės atstovai. Yra tokios teisės sritys kaip administracinė teisė, tarptautinė teisė. Kiekviena didesnė įmonė turi savo juristus ir t.t. taip kad galvojant kad teisę baigęs žmogus tik teisėju bus yra deduktyviai klaidinga. Dabar kitas dalykas tas, kad baigiau elektronikos fakultetą ir taip lituoklio beveik nelaikęs rankoj, tačiau mano specialybė telekomunikacininkas, kur svarbiau yra suprasti programavima, tinklo projektavimo ypatybes. Tikrai nebuvau tas žmogus, kuris į studijas žiūrėtų atmestinai ir ką jūs galvojat? nuo liepos iki rugsėjo biržoj sėdėjau, pats pralaksčiau n įmonių su CV ir jei ne tėčio pažintys tai turbūt iki šiol neturėčiau darbo. Taip kad sakyt jog darbo biržoj tik lodariai sėdi irgi yra ryškūs silpnaprotystės pirmi požymiai.
KarolisC 2010-09-18 12:57
Teisininku ir vadybininku specelybes yra daug placiau naudojamos negu jusu IT mokslai.. Taigi ir darba lengviau rasti yra socialinius mokslus baigusiam.
Masha07 2010-09-18 13:11
Lengviau? DD nu aišku maximoj kasoj lengva gauti darbą (pardavimų vadybininkas), bet ar būsi patenkintas? vargu.. IT mokslai naudojami mažiau? Vėl klysti! Kiekvieną dieną atsiranda naujos technologijos, kurioms reikia, kad kažkas greitai galėtų susigaudyti kaip su jomis dirbama ir apmokyti kitus . Kur bus kompiuteris ar kitos technologijos, ten bus darbo ir IT'šnikams.
Karvė 2010-09-18 14:10
Liūdna skaityti kai kuriuos komentarus.... Aš nesakau, kad teisininkai ar ekonomistai yra visai nereikalingi, tačiau yra konkreti statistika, kad į šias specialybes stoja daugiausia studentų. Taip pat yra statistika, kad baigusių šią specialybę bedarbių skaičius taip pat didžiausias. Visiškai neneigiu, kad vos ne pusė VU baigusių informatiką, nelabai ką suvokia ar supranta apie IT, nes lygiai taip pat pristoja "gudručių", kurie tam visiškai neturi gabumų, arba elementariai nenori dirbti. Tačiau man neteko girdėti apie bedarbį, kuris mokėtų bent pakenčiamai programuoti. Todėl imkim ir pripažinkim akivaizdų faktą, kad jei leidžia gabumai, šiuo metu perspektyviau yra mokytis IT, nei socialinius mokslus, nes baigus ir sugebant dirbti, konkurencija yra gerokai mažesnė, o atlyginimai didesni. Vėlgi kalbu apie statistinį vidurkį, nereikia pradėti pasakoti, kad draugas teisininkas/IT specialistas uždirba po 15K per mėnesį - kalbam apie mažai patyrusį, bet dirbti sugebantį absolventą.
Tarkvinijus Išdidusis 2010-09-18 15:16
Na taip, taip taip. Viskas teisingai, tačiau yra vienas niuansas. Mokydamasis (sakau mokydamasis, o ne studijuodamas) teisę ar kokį kitą dalyką dažnai esti ir tam tikri pasirinkimai. Pavyzdžiui, universitete mokydamasis tu gali pasirinkti kur kas platesnį srautą negu vienas dalykas: a) yra šalutinės disciplinos, kurias galima studijuoti iki tam tikro laiko, o atestate (bakalaure ir magistre) bus įrašytos ir tos disciplinos. Galų gale, mokydamasis informatiką ir, jei turi 9-10 vidurkį, tada gali sau ramiai gauti ECDL pažymėjimą; b) yra ir gretutinės studijos (tarkim, specialybę teisininkas, tačiau gali pasirinkti studijuoti ir ekonomiką, IT, fiziką), jei tau taip tinka. Ir kaip jau kažkas minėjo - teisė yra labai plati šaka. Baigus teisę nebūtina dirbti advokatu ar teisėju, nes tai tik pirminiai pasirinkimai. O jų yra virš 50 Reikia pasiskaityti LR Vyriausybės nutarimą dėl teisinių pareigybių sąrašo patvirtinimo. Na, taip, aš susireikšminęs esu, nieko čia jau nepadarysi (realybėj toks neesu, dėl to galit džiaugtis kai kurie). Bet sakyti, kad viena spec. yra gera, o kita visiškas š... Na, čia jau gal to nereikia?
Wolfy 2010-09-18 15:20
Butu idomu sizinoti ar butinas informatikos ar fizikos egzas stojant i bet kokia IT specialybe,ar be jo apsieiti negalima?
KarolisC 2010-09-18 15:27
Savaime aisku kad jai yra socialiniu mokslu daugiausiai baigusiuju tai ir ju bus daugiausiai be darbo. Karve man rask statistika ir argumentuok savo pasakeles % o ne zmoniu skaiciais kurie gali visai neatitikti realybes.
Masha07 2010-09-18 15:37
Konkursiniam balui reikalingas. Bet įmanoma apsieiti ir be jo, jei turi aukštus kitus balus
Evaldas 2010-09-18 16:42
Draugai istojo i KTU nelaike infes egzo, i valstybes finansuojama vieta bet kiti rezai aukstoki gan buvo, tai todel taip
Wolfy 2010-09-19 14:31
Dekui supratau. Ir iskilo toks man klausimas ar yra isvis prosvaisciu mokintis IT ,negabiam tiksliesiems mokslams?Nes tikrai neblogai gaudausi IT,bet va matematika ir fizika sekasi gana sunkiai.
šakės 2010-09-19 15:48
Matkės reiks labai daug. Maždaug pusė paskaitų bus matematikos visokios
Masha07 2010-09-19 15:56
mokausi IT VU, tai matematikos tikrai laabai daug. tai jei "nedraugauji su skaiciukais", mokytis bus sunku..
Wolfy 2010-09-19 18:23
Aisku supratau.Specialybe ne man reiskias. P.S.Pats planavau eiti i kolegija,nes kiek zinau ten maziau teorijos yra.