„Jų atsisakė Rusija. 200 sąrašas.“ Tai tik pradžia. Ką skelbia Ukraina  ()

„Ukraina vėl žengia precedento neturintį žingsnį.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pirmą kartą paskelbė į nelaisvę paimtų rusų okupantų sąrašą, kurie pasirodė esą nereikalingi savo tėvynei – Rusija atsisakė juos paimti iš nelaisvės.

Jame yra 200 Rusijos karių, kuriuos jų šalis išbraukė iš mainų sąrašų ir atsisakė grąžinti namo.

Sąrašas buvo paskelbtas „Telegram“ kanale „Chočiu žit“ („Noriu gyventi“) – valstybiniame Koordinavimo štabo, skirto darbui su belaisviais, projektas.

Pirmą kartą atvirai skelbiame Rusijos karo belaisvių sąrašą („200 sąrašas“), kuriuos Rusija atsisakė grąžinti į tėvynę“, – sakoma pareiškime.

Projekto atstovai pažymėjo, kad Rusijos vadovybė, atsisakydama paimti savo karius iš nelaisvės, pažeidžia savo pačios kariuomenės nuostatus, Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vidaus tarnybos chartijos 23 punktą.

„Vadai (viršininkai) privalo imtis priemonių šiems kariams paleisti pagal tarptautinės humanitarinės teisės normas“, – sakoma jame.

 

Šios priemonės labai paprastos – Rusijai tereikia susitarti ir apsikeisti belaisviais su Ukraina.

Ukraina ne kartą pareiškė esanti pasirengusi grąžinti namo rusų karo belaisvius. Ukraina paragino keistis „visi už visus“, pasiūlė repatriuoti sunkiai sužeistus karo belaisvius ir grąžinti įkalintus daugiavaikius tėvus. Šalis agresorė ir toliau atkakliai ignoruoja šias iniciatyvas.

Ukraina vėl žengia precedento neturintį žingsnį ir dabar yra pasirengusi reguliariai skelbti Rusijos kariškių sąrašus, kuriuos Rusija per visą plataus masto invazijos į Ukrainos teritoriją ir agresyvaus karo laikotarpį ciniškai ištrynė iš sąrašų keitimui ir atsisakė grąžinti namo. Bet tai tikri žmonės, kurių žmonos, vaikai ir mamos laukia namuose. Namo jie galėjo grįžti pernai arba tiesiog per trumpiausią įmanomą laiką ir su šeima sutikti Naujuosius metus. Tačiau tam reikia tik vieno dalyko - Rusijos pusės sutikimo vykdyti mainus“, – pažymi „Telegram“ kanalas „Chočiu žit“.

 

Įgyvendinant projektą bus toliau skelbiami rusų belaisvių sąrašai, kad būtų parodytas tikrasis Rusijos kariškių, likusių nelaisvėje dėl Maskvos nenoro keistis, skaičius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(156)
(5)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: