[ŽT] Smėlio maišai. Rusai „gudriai“ apsaugojo savo monstrą „Tor-M2“ (Foto)  ()

Pažymima, kad tokių priemonių Rusijos armija ėmėsi reaguodama į nuolatinę Ukrainos dronų ir raketų keliamą grėsmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai paviešino 9K332 „Tor-M2“ oro gynybos sistemos vaizdo medžiagą. Sistema papildomai ekranuota strypais ir smėlio maišais. Veiksmas vyko Kupjansko kryptimi. Šiuo atžvilgiu „Defense Blog“ užsiminė, kad tokia priemonė yra būtina siekiant apsaugoti įrangą nuo Ukrainos dronų.

Nuotraukose matyti, kad „Tor-M2“ korpuse įrengtos specialios metalinės grotelės smėlio maišams dėti, neva siekiant padidinti jo gynybinį pajėgumą. Šios priemonės Rusijos armija ėmėsi reaguodama į nuolatinę grėsmę, kurią kelia Ukrainos bepiločiai orlaiviai kamikadzės ir HIMARS raketos, pažymi straipsnio autoriai.

 

Patys okupantai pripažįsta, kad mašina nebijo purvo ir gali judėti sudėtingu reljefu, tačiau oro gynybos sistema bijos dronų kamikadzių.

„Nuolatinės atakų rizikos sąlygomis net ir Rusijos kontroliuojamose teritorijose jų karinius objektus ne kartą atakavo Ukrainos kariai, naudojantys tolimojo nuotolio žvalgybos ir smūgiavimo sistemas“, – pabrėžė stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()