Pristatytos dviejų tipų perprogramuojamos kreditinės kortelės  (2)

Praėjusią savaitę Santa Klara mieste (Kalifornija, JAV) vykstančioje IT konferencijoje DEMO kompanija "Dynamics" pristatė dviejų tipų perprogramuojamas kreditines korteles. Įmonė šią technologiją slaptai kūrė trejus metus. Toks produktas gamintojo teigimu užtikrina papildomas saugumo funkcijas ir netgi gali veikti kaip kelios atskiros kortelės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarajai funkcijai atlikti kortelė gali pati perprogramuoti savo magnetinę juostelę. Naujosios kortelės yra ne didesnės nei tos, kurias šiuo metu nešiojatės savo piniginėje, ir netgi yra šiek tiek lankstesnė. Paspaudus specialų mygtuką, kortelė gali integruotame displėjuje parodyti aktualią informaciją. Iš viso "daugiasąskaitinėje" kortelėje integruoti du mygtukai, kiekvienas iš jų su savo atskiru indikaciniu šviesos diodu. Kompanijos teigimu, mygtukams galima priskirti norimas funkcijas. "Pavyzdžiui, paspaudus vieną mygtuką, kortelė gali pavirsti jūsų debetine kortele, o kitas mygtukas ją pakeičia į kreditinę", aiškina "Dynamics" vadovas Jeffas Mullenas. "Šių kortelių dydis ir storis tiksliai toks pats kaip įprastinių kortelių, o viduje esančios ličio polimerų baterijos pakanka ketveriems metams, naudojant kortelę intensyviai. Jos taip pat visiškai atsparios vandeniui, jas galite net išskalbti skalbimo mašinoje". Antrasis kortelės modelis pavadintas "Hidden" ("Paslėptas"). Joje yra integruota mažytė klaviatūra ir juodai baltas displėjus, kuriame vaizduojami šeši unikalaus kortelės numerio skaitmenys. Suvedus teisingą keturių skaitmenų PIN kodą, kortelės ekrane pasirodo trūkstami šeši jos numerio skaitmenys, o kortelės magnetinė juostelė yra užpildoma duomenimis. Praėjus tam tikram laiko tarpui, ekrane ir juostelėje esanti informacija vėl yra ištrinama. "Jei kortelę pamestumėte, bet kuriam radusiam ji būtų tik niekam netinkamos plastmasės gabalas", sako Mullenas, kuris yra įsitikinęs, jog technologija galėtų padėti bankams pritraukti didesnio saugumo pageidaujančius klientus. Tai gali pasiteisinti, teigia finansiniame sektoriuje naudojamas saugumo technologijas tirianti kompanijos "Gartner" analitikė Avivah Litan, tačiau "dauguma kreditinių kortelių duomenų yra pavagiama elektroniniu būdu, dideliais kiekiais", pažymi specialistė. To pasekoje, bankai gali "kreditinių kortelių duomenų vagysčių skaičių sumažinti keliais procentais, tačiau abejotina, ar tai jiems bus patraukli investicija".

Analitikės nuomone, kelias sąskaitas saugančios kreditinės kortelės modelis pavadinimu "MultiAccount card" gali būti daug patrauklesnis finansiniam sektoriui, nei modelis "Hidden". "Jos galėtų palengvinti gyvenimą stambioms kreditines korteles išduodančioms kompanijoms, kadangi jose kreditinės ir debetinės sąskaitos dažnai persidengia", sako Litan. Tačiau įtikinti bankus investuoti į kol kas neišbandytą technologiją bus nelengva. Nepaisant tokio tipo abejonių, kompanija praėjusiais metais sutraukė 5,7 milijonus dolerių investicijų.

"Dynamics" kortelių gamyba yra gerokai brangesnė nei standartinių kreditinių kortelių, tačiau Mulleno įsitikinimu, papildomus kaštus nusvers bankui teikiama nauda. "Kortelės bankui yra pajamų generatoriai, o ne išlaidų centrai", sako specialistas. Jis taip pat pažymi, jog bankai jau dabar pozicionuoja skirtingų tipų korteles tam tikriems rinkos segmentams, naudoja vadinamąsias "naudos" programas, siekdami pritraukti naujus verslo dalyvius ir skatinti aktyvų jų produktų naudojimą. Papildomas skaitmenines funkcijas turinčios kortelės galėtų šias paslaugas dar labiau išplėsti. Pavyzdžiui, laikui bėgant, individualaus vartotojo kortelei gali būti priskiriamos naujos savybės - pavyzdžiui, priskyrimas vienai ar kitai lojalumo programai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)