Prancūzijoje pasirodė vyno savitarnos automatai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

titas 2010-09-20 14:14
lietuvoi pastatytu tai nepilnameciu eile butu
qzar 2010-09-20 14:57
Kazin ar nepilnameciai labai megsta vyna jai butu pastatyti alaus ar kokios degtines tai tada jo butu eiles
MindaugasV85 2010-09-20 16:59
Na jei stovėtų prekybos centro alkoholio skyriuje, kurį dar kažkas prižiūrėtų, tai problema su nepilnamečiais kaip ir būtų išspręsta. Arba galėtų aparate būti įmontuotas asmens tapatybės kortelės skaitytuvas ir įrengta pirštų antspaudų sistema - įkišai kortelę, pridėjai pirštus ir aparatas žino pilnametis tu ar ne. Šiaip nieko naujo jis čia neišrado - kažką panašaus mačiau Rusijoj. Tik ten tiesiai iš statinės prisipili, o ne per automatą
Vytax 2010-09-20 17:13
Mokėjimų kortelės Visa ar MasterCard dažniausiai išduodamos tik nuo 18 metų. Aišku išimčių gal ir yra, bet manau tai su bankais suderinus galima būtų išspręsti. Tad jeigu atsiskaitymas vyks vien tik kreditinėmis kortelėmis papildomų apsaugų nuo vaikų nemanau, kad reikia.
MindaugasV85 2010-09-20 17:44
O tai vaikai negali pasinaudoti tėvų mokėjimo kortelėmis? + didžiausi latrai tų kortelių neturi, o asmens tapatybės kortelė darosi privaloma. O tam, kad vaikai nepaimtų tėvų kortelės ir pagal ją negalėtų identifikuotis, tai ir reikėtų įdiegti pirštų antspaudų technologiją. Ir apskritai su mokėjimo kortelėmis pati technologija gautųsi kur kas sudėtingesnė saugumo atžvilgiu.
Vytax 2010-09-20 17:58
Mokėjimo kortelės turi PIN kodus. Tad vaikas slapčia paėmęs tą kortelę nieko nepeštų. Aišku lieka tas faktorius, kad tėvai geranoriškai duos mokėjimo kortelę su PIN kodu. Bet aš labai abejoju ar kuris nors tėvas taip aplaidžiai pasielgtų. Juolab , kad tai galėtų užtraukti baudą tėvams. O pirštų antspaudų skaitytuvų naudojimas yra labai komplikuotas. Dažnai sukeliantis daugiau nepatogumų, nei naudos.
MindaugasV85 2010-09-20 18:10
Kiek tavo draugų, įskaitant ir tave patį, turi tokią kortelę? Aš tai jau nebeturiu - atsisakiau ją sukarpydamas Kiek didžiausių alkoholikų (juodadarbių) turi tokias korteles? Ir kiek iš tų turinčiųjų korteles dar turi pinigų jose? Manau gryni pinigai yra daug praktiškiau atsiskaityti. Dar nemačiau kavos aparato, kuriame būtų galima atsiskaityti mokėjimo kortele. Aikštelėse, parkinguose taip pat grynųjų pinigų operacijos. Na mieste už stovėjimą gali susimokėti dar ir sms žinute.
Indigo89 2010-09-20 18:17
O kam tie paprasti popieriniai pinigai? Ar ne praktiskiau butu atsiskaityt grynu auksu? Net kitose valstybese ji priimtu, nereiktu atlikineti pinigu keitimo operaciju.
MindaugasV85 2010-09-20 18:54
O tu daug jo prie savęs nešiojiesi?
Vytax 2010-09-20 19:27
Visi, t.y. visi tie kurie yra darbingo amžiaus ir atlyginimą gauna į banko sąskaitą. Nežinau nė vieno kuris atlyginimą gautų grynais. O jau vėliau, smulkioms išlaidoms kelis šimtus išsigryninu bankomatuose, stambesnės išlaidos apmokamos tik tai kortele arba internetu. Jei nenaudoji pats, tai dar nereiškia, kad ir kiti nenaudoja.
immortallt 2010-09-20 19:56
Chebra, galvokit ka kalbat. Mokant kortele, tas kuris gauna pinigus, moka kazkoki tai nustatyta minialu mokesti, deja tikslios sumos nera ir tai gan rimtai kerta per kisene, kai tokios mazos sumos. Jei norit skanaus ir pigaus vyno, buna tetrapakuose labai geras vynas uz 6LT. Tai kad tetrapack'e, tai nera nieko blogo, tiesiog tai jaunas vynas, kuris nera brandintas ir tai tiesiog kasdienis stalo vynas. Beje toje pacioje prancuzijoje ar italijoje taip vietiniai dazniausiai ir perka. Identifickacija kredintine kortele, tai galiu pasakyti, kad mano tevas - verslininkas, tokia kortele isigijo pries 2 metus, kai paeme paskola butui. Eme, nes nemokamai dave draudima. Mano mama tokios neturi, as turiu tik visa Web, nes neturiu pastovaus darbo. Beje kreditine kainuoja gan daug per metus, jei nesi stambus klientas. Identifikacija su pasu ir pirstu antspaudais - jooo... toks aparatas kainuotu tikrai pigiai... Ypac, kad tektu dar ir kazkaip gauti priejima prie asmeniniu duomenu bazes bei atsirastu panika, kad sekami zmones...
Tukas 2010-09-20 21:36
Prieš paliekant pirštų antspaudus, reikėtų įdėti asmens tapatybės kortelę, kurioje manau tikrai yra išsaugota tavo piršto antspaudų informacija. Taip pat manau tikrai nėra nieko paprastesnio už tokį atsiskaitymo būdą, nereikia jokių pin kodų, kurie yra pakankamai nesaugus dalykas. O šiaip į idėją žiūriu neutraliai, kadangi nematau iš to jokios naudos, tik minusus - vynas, bet kokiu atveju, aparate kainuotų brangiau arba tiek pat, lyginant su kaina parduotuvėse. Taip pat kiltu abejonių dėl sterilumo. Įsivaizduokit stovintį alkoholiką, geriantį vyną tiesiai iš žarnos... Nebent prie kiekvieno aparato stovėtų po apsauginį, o nuo to kaina tikrai nemažėtų.
MindaugasV85 2010-09-20 22:08
Na teisingai immortallt pastebėjo, kad yra mokestis atsiskaitant kortele. Sako jei nori maximą "į bankrotą nuvaryti", tai eik pirkti iš kortelės degtukų dėžutę Na Lietuvoje manau einama prekė būtų alus Kalbant apie sterilumą, tai kas trukdo padaryti taip: kiekvienam naujam klientui išlenda naujas plastmasinis šiaudelis, per kurį ir bėga alus (nors kavos aparatuose pilama per tą patį "purkštuką"). Supylus nustatytą kiekį, šiaudelis įtraukiamas į aparato vidų ir į šiukšlių dėžę - rūšiuojam atliekas Nežinau kaip jūs, bet aš technologiniuose sprendimuose problemų nematau. O jei kalbėtume apie taupymą, tai jeigu nuo litro būtų galima sutaupyti 5-10ct ir žmonės čia pirktų ne rečiau negu parduotuvėse, tai net neabejoju, kad tokios kompanijos kaip "Kalnapilis" ar "Utenos alus" investuotų į tokius aparatus milijonus
rimasD 2010-09-20 22:09
Vaikinai. Sovietinėje Lietuvoje, maždaug 1968 metais, Vilniuje, būdamas studentas, netoli centrinio pašto, gėriau iš automatų tuometinį spirituotą vyną. Įmeti metalinį rublį, pribėga stiklinė.
MindaugasV85 2010-09-20 22:12
Ir jokių ID nereikėjo