Sensacinga žinia. Japonų žurnalistas sužinojo Putino paslaptį. Kiek tęsis karas Ukrainoje  ()

Atskleisti Putino karo prieš Ukrainą terminai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 m. kovą Maskvoje V. Putinas esą pasakė Xi, kad karas prieš Ukrainą truks dar penkerius metus.

Tokią žinią paskelbė japonų žurnalistas Katsuji Nakazawa, 7 metus dirbęs Kinijoje ir pelnęs Wona-Ueda tarptautinį žurnalistikos apdovanojimą.

Gali būti, kad operuodamas tokiais skaičiais V. Putinas tiesiog apibendrino padėtį mūšio lauke, kuri nuo 2023 m. kovo mėn. buvo nepalanki Rusijai, rašo leidinys „Nikkei Asia“.

V. Putinas taip pat puikiai supranta, kad užsitęsęs karas nebus naudingas pačiai Ukrainai. Kremliaus vadovas paprasčiausiai lauks, kol Vakarai atsisakys teikti karinę pagalbą Kyjivui.

Šiuo pareiškimu V. Putinas norėjo, kad Kinija suprastų, jog Rusija vis tiek laimės, o tai reiškia, kad Kinijos vadovas neturėtų keisti savo prorusiškos pozicijos.

Ne taip seniai „The New York Times“ žurnalistai paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad neva nuo rugsėjo mėnesio V. Putinas ieško galimybės ištiesti ranką Vakarams, ir Maskva yra pasirengusi sėsti prie derybų stalo su Kyjivu. Tačiau, sekant Nakazawa straipsniu ir diplomatiniais manevrais, kurie vyko tarp Rusijos ir Kinijos po Xi vizito Maskvoje, amerikiečių žurnalistų straipsnio nereikėtų priimti už gryną pinigą.

Tačiau jei karas tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos iš tiesų užsitęs penkerius metus, šis veiksnys turės didelės įtakos Xi Jinpingo planams ir ambicijoms. Pirmą kartą Kinijos istorijoje jis jau išėjo beprecedentę trečiąją Komunistų partijos generalinio sekretoriaus kadenciją. Šie įvykiai taip pat gali turėti įtakos jo mėginimui prijungti Taivaną prie Kinijos.

 

Jei karas Ukrainoje užsitęs penkerius metus, Pekinas patirs didelį spaudimą iš Vakarų. Pastarieji atidžiai tikrins kiekvieną Pekino žingsnį, ypač bandymus aprūpinti V. Putiną ginklais.

Xi taip pat baiminasi galimų sankcijų, kurios gali pakenkti Kinijos ekonomikai.

Putino pareiškimai apie penkerių metų karą taip pat gali turėti įtakos Japonijos ekonomikai. Tokijas jau peržiūrėjo principus, draudžiančius parduoti ginklus kitoms šalims. Japonijos vyriausybė davė leidimą parduoti „Patriot“ sistemas Europos šalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(6)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: