„Keturi šarvuočiai per 35 sekundes.“ Rusai šokiruoti. Kas nutiko (Video, foto)  ()

Atskleistas epizodas, kai okupantai prarado kelis šarvuočių vienetus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai piktinasi nuostoliais Sinkivkoje, kurią nesėkmingai bando „perimti“ iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Visuomenei buvo atskleistas vienas epizodas, kai okupantai mūšiuose prarado kelis šarvuočių vienetus.

Rusijos „karo korespondentai“ net suskaičiavo, per kiek laiko Ukrainos kariškiai sunaikino visą priešo įrangą. Dėl to patys propagandistai žavėjosi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų darbu.

„Dar vienas įvažiavimas į Sinkivką. Čia ukrainiečiai per 35 sekundes sugebėjo sunaikinti keturis mūsų šarvuočius, du tankus (vienas su tralu) ir dvi pėstininkų kovos mašinas. Tiesą sakant, visiškai neaišku, kas ten vyksta“, - rašoma karo korespondento Anatolijaus Radovo žinutėje.

Tada Radovas pasiskundė, kad Rusijos kariuomenė niekaip nereagavo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgius ir tiesiog važiavo toliau – kol visi buvo pašalinti.

„Dar kartą pasižiūrėjau apie Sinkivką. Blogiausia, kad išmušus du tankus ir vieną pėstininkų kovos mašiną, likusi pėstininkų kovos mašina tiesiog stūmėsi į priekį viena, kol taip pat buvo išmušta. Jie net nebandė apsisukti ir bandyti išsigelbėti. Ir net nešaudė, o tik stūmėsi į priekį? Šia kryptimi jokia technika niekada nešaudė“, – stebėjosi propagandistas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės vadas generolas Oleksandras Syrskis apie rytinį rusų puolimą Sinkivkoje paskelbė gruodžio 28 d.

Anot jo, per naują puolimą rusų įsibrovėliai prarado vieną tanką ir tris pėstininkų kovos mašinas. Sunaikinta 30 okupantų, apgadintas dar vienas tankas, sužeista 10 priešo karių.

 

Kaip sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio Kupjansko kryptimi vadas Denysas Jaroslavskis, priešas nori užimti Sinkivką prieš Naujuosius metus, „ten vyksta įnirtingos kautynės“.

„Kelis kartus iš Rusijos kariuomenės vadų buvo gauta tikrovės neatitinkanti informacija, kad rusai paėmė Sinkivką. Bet mūsų vaikinai laikosi ir kovoja už kiekvieną namą“, – pažymėjo kovotojas.

Tarp Rusijos dislokuotų formacijų Ukrainos gynėjai pastebėjo „vagneriečius“ ir „Storm-Z“ dalinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: