Sulaikytas už rusus kovojęs ukrainietis. Jo likimą išsprendė ironija  ()

Mūšio metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai sučiupo už Rusijos Federaciją kovojusį ukrainietį iš Zaporižios: jį ištiko liūdnas likimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

58-osios brigados šturmo kariai Vuhledaro kryptimi užėmė priešo pozicijas. Į nelaisvę paėmė ne tik rusus, bet ir ukrainiečius iš Krymo ir Zaporižios, kurie įstojo į priešo armijos gretas.

Tai buvę kaliniai, kuriems buvo pažadėta amnestija, bet jie buvo nuteisti mirties bausme per „mėsos šturmą“.

Tai teigiama TSN korespondentės Margaritos Potapovos istorijoje.

TSN matė, kaip Ukrainos kariai dirbo priešiškose pozicijose vienoje iš Donbaso krypčių. Po sniego ir lietaus pažliugusiuose keliuose pasiekti priešą yra nepaprastai sunku.

Šturmo grupės kovotojai teigė besiruošiantys mūšiui. Jie gauna nurodymus iš vadų, tikrina įrangą ir krauna ginklus į šarvuotus vikšrinius M-113. Kariai taip pat domisi orų prognozėmis artimiausioms valandoms.

„Oras turi būti tinkamas skristi dronui, kad matytume ir savo, ir priešo pajėgas“, – sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys.

Šių šturmo karių užduotis – atkovoti anksčiau rusų užgrobtas pozicijas ir įsitvirtinti vienoje iš jų. Pagal vadų planus tai turėtų atgrasyti okupacines pajėgas nuo veržimosi Vuhledaro link nuo laikinai užimtos Nikolskojės.

Šturmo grupės veiksmai stebimi vadavietės monitoriuose. Artilerija suteikia priedangą, nukreipdama ugnį į priešo ginkluotę.

 

Šiuo metu šturmo kariai gali šiek tiek pailsėti prieš pradėdami artimą kovą.

Prieš Ukrainą kovoja nuteistieji iš Krymo ir Zaporižios srities

Per praėjusias operacijas šturmo kariai paėmė į nelaisvę rusus, taip pat ukrainiečius kalinius iš Krymo ir Zaporižios, kuriems po šešių mėnesių tarnybos buvo pažadėta amnestija.

„Mobilizuoti kaliniai iš Zaporižios ir Krymo. Jiems buvo pažadėta, kad jei ištarnaus šešis mėnesius, jie bus demobilizuoti arba jiems bus suteikta amnestija, bet ten niekas amnestijos nedavė“, – pasakoja kuopos vadas.

 

Ukrainos kalinys, tikėjęs rusais, daugiau nei metus tarnavo priešo armijoje ir buvo sugautas. Ironiška, bet jis žuvo nuo tų pačių rusų. Okupantų minosvaidžiai apšaudė judančią ukrainiečių grupę, apšaudymo metu nuo tiesioginio smūgio į apkasus žuvo Ukrainos išdavikas.

„Šio žygio metu šturmo kariams pavyko užimti priešo poziciją ir nustumti priešą kelis metrus atgal, šį kartą be aukų tarp saviškių. Vadai šią dieną vertina teigiamai ir jau planuoja kitas atakas“, – sako TSN korespondentė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(172)
(5)
(167)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: