Vokiečių generolas: „kad rusai tą sugebės – nesitikėjome. Labai nustebino“  ()

Vokietijos generolas majoras Christianas Freudingas teigia, kad Rusijos pajėgumai kare prieš Ukrainą buvo netikėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pasakė interviu „Süddeutsche Zeitung“. „Iš pradžių nematėme tokios rusų ištvermės, kokią matome šiandien“, – sakė generolas Christianas Freudingas, kuris taip pat yra Vokietijos gynybos ministerijos Ukrainos centro vadovas.

„Taip pat nenumatėme, kad jiems pavyks tai, ką dabar aiškiai stebime: kad jie statys savo karinį-pramoninį kompleksą, jį plės, didins gamybos pajėgumus, nepaisant drakoniško sankcijų režimo“, – pažymėjo Freudingas.

Generolas taip pat pripažino, kad lūkesčiai, kad ukrainiečiai pasieks greitą sėkmę savo kontrpuolime, „žiūrint retrospektyviai, tikrai buvo perdėti“. Jis pabrėžė, kad kariniu požiūriu Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms sekėsi neblogai. „80 procentų Ukrainos po dvejų metų kovos tebėra laisva. Jie atgavo 50 procentų prarastos teritorijos. Rusijos Juodosios jūros laivynas de facto buvo išstumtas iš vakarinės Juodosios jūros dalies“.

 

Ukraina pasiekia vis didesnę sėkmę „vykdydama smūgius giliai Rusijos užnugaryje, įskaitant smūgius savos gamybos ginklų sistemomis“. Freudingas pabrėžė, kad Rusijos žmonių ir technikos nuostoliai yra didžiuliai.

Freudingas teigia, kad viena iš pagrindinių karo Ukrainoje pamokų yra poreikis plėsti dronų karybos pajėgumus, tobulinti dronų technologijas ir jų panaudojimo taktiką.

(103)
(10)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: