„Susitiko labai didelė politinė jėga.“ Ukraina gali turėti naują rėmėją. Kas toji šalis  ()

Niekas nenori, kad Antrasis pasaulinis karas pasikartotų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas mano, kad Ukraina gali turėti naują rėmėją. Ir tai yra Norvegija.

„Manau, kad neatsitiktinai Ukrainos prezidento lėktuvas nusileido Osle, grįždamas iš JAV“, – interviu „Glavred“ sakė Ždanovas.

Anot jo, Norvegijos stabilizavimo fondo apimtis siekia 1,5 trilijono dolerių.

„Norvegija gali sau leisti iš karto nusipirkti 57 lėktuvus F-35. Ir jai tai būtų ne kaštai, o oro pajėgų modernizavimas. Ir, beje, šių pinigų Norvegija nelaiko maišuose, o ir išleidžia juos į apyvartą paskolų forma. Tik 2023 metų pirmąjį pusmetį Norvegija iš paskolų palūkanų gavo 142 milijardų dolerių pelno. O mes 2024 metams prašome 61 mlrd.“, – aiškino Ždanovas.

Ekspertas atkreipė dėmesį ir į Europos karališkųjų šeimų poziciją.

„Prieš du mėnesius įvyko įvykis, apie kurį plačiajame pasaulyje praktiškai nekalbama – spalį Paryžiuje įvyko savotiškas Europos karališkųjų šeimų viršūnių susitikimas, kuriam pirmininkavo karalius Karolis III-asis, jo kalba buvo skirta Ukrainai. Jis pasakė, kad karališkosios šeimos turi padaryti viską, kad Ukraina laimėtų šį karą. Karališkosios šeimos yra labai didelė politinė jėga. Nors, atrodytų, jas visas riboja konstitucijos, nes beveik visose yra konstitucinė monarchija, bet tas pats JK parlamentas negali dirbti be karaliaus“, – pažymėjo Ždanovas.

 

Jo nuomone, karališkosios šeimos palankiai nusiteikusios Ukrainos atžvilgiu, nes niekas nenori, kad Antrasis pasaulinis karas pasikartotų.

„Juk dabar tas pats „rudasis maras“, tik iš kitos pusės. Putinas po bet kokios Rusijos kariuomenės pergalės užsiaugina sparnus. Jis jau sako, kad Rytų Europa yra Rusijos interesų sfera“, – sakė Ždanovas.

 

Jis pridūrė, kad dabar energetikos rinkos persiskirstymas palankus Vakarams, JAV ir kitoms šalims. Tačiau Rusijos dujos ir nafta niekur nedingo, o Putinui reikia tai kam nors parduoti.

„Tai jis ir galvoja: o jeigu energetikos rinka bus atkurta? Kodėl gi nepakišus Europos vėl ant Rusijos „dujų adatos“? Tas pats pasakytina apie Rusijos uraną, auksą ir deimantus. Europa vis dar negali apsivalyti nuo Rusijos lobistų interesų. Putino klika taip sugadino Europą, kad kas antras politikas gali būti „paimtas už žiaunų“, – padarė išvadą ekspertas.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(277)
(1)
(276)

Komentarai ()

Susijusios žymos: