„Rusija neteks 500 000 kareivių.“ JK skelbia didžiules skerdynes  (2)

Britų žvalgyba skelbia, kiek 2023 m. kasdien didėja Rusijos karių nuostoliai Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos žvalgyba pastebi, kad kasdien didėja Rusijos pajėgų karių nuostoliai kare su Ukraina, ir prognozuoja, kad tokiu tempu iki 2025 m. bendras skaičius peržengs 500 tūkst. ribą, praneša „Evropejskaja pravda“.

Kaip praneša „Evropejskaja pravda“, tai teigiama gruodžio 30 d. Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos apžvalgoje apie Rusijos ir Ukrainos karą.

Žvalgybos ataskaitoje pažymima, kad 2023 m., palyginti su 2022 m., vidutinis Rusijos personalo, žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius per dieną išaugo iki beveik 300 žmonių per dieną.

„Šis kasdienių aukų skaičiaus padidėjimas, apie kurį praneša Ukrainos pusė, beveik neabejotinai liudija apie Rusijos pajėgų degradaciją ir jų virsmą į prastesnės kokybės ir gausesnę „masinę kariuomenę“ po „dalinės mobilizacijos“ rezervistų 2022 m. rugsėjį. Rusijai tikriausiai prireiks 5-10 metų, kad atkurtų labai profesionalių ir patyrusių dalinių būrį“, - pažymėjo žvalgyba.

 

 

Analitikai pažymi, kad jei dabartinis nuostolių tempas išliks iki 2024 m., iki 2025 m. Rusijos nuostoliai pasieks daugiau nei pusę milijono.

Žvalgyba primena, kad tuo pačiu metu per 9 metus trukusį karą Afganistane SSRS neteko apie 70 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(4)
(82)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: