Atšaukiama demobilizacija. Butusovas skelbia pavojų. Kas prasideda Ukrainos armijoje? (Video)  ()

J. Butusovas teigė, kad greičiausiai demobilizacijos Ukrainoje nebus, ir pasiūlė alternatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo žurnalistas Jurijus Butusovas aiškino, kad yra tinkamesnių būdų suteikti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams poilsį nei demobilizacija.

„Ukrainos kariškių nuovargio problema egzistuoja jau seniai ir su kiekviena diena vis aštrėja, nes atsiranda karių, kurie priekinėse linijose jau antrus metus“, – prisiminė Jurijus Butusovas.

Demobilizacijos galimybė nėra geriausias būdas išspręsti problemą.

Teisingiau būtų suteikti ilgas atostogas, atlikti rotaciją ar bent laikinai išvesti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojus iš pirmos linijos. Jurijaus Butusovo nuomonę apie tai, kas gali pakeisti demobilizaciją Ukrainoje, galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

„Manau, kad jokios demobilizacijos nebus. Atvirai kalbant, tai neįmanoma. Demobilizacija totalinio karo metu reikš, kad kovinę patirtį įgavusius žmones kariuomenė praras, o kiti įgis šią patirtį kartu su dideliu kraujo praliejimu“, - sakė jis.

Jurijus Butusovas paaiškino, kokia yra demobilizacijos alternatyva:

„Nemanau, kad Ukrainai būtina demobilizacija: reikia kokybiškai panaudoti žmones. Reikia apsaugoti karius, o todėl jiems reikia duoti nemažas atostogas. Ištarnavę vienerius metus, gautų vieną mėnesį atostogų, dvejus metus – du mėnesius atostogų. Maždaug tiek, o gal ir daugiau.“

 

„Reikia daryti normalias rotacijas, kad žmogus fiziškai nesusidėvėtų. Mūsų atveju demobilizacijos klausimas yra žmogaus fizinio išgyvenimo klausimas, nes žmogus gali būti tiesiog išsekintas. Visa tai lemia, kad demobilizacija atrodo vienintelė galimybė žmonėms pamiegoti, atsipalaiduoti ir atsinaujinti, nes kitaip tokios galimybės negaus“, – pabrėžė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(9)
(169)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: