„2024 m. Ukraina bus priversta derėtis Putino sąlygomis“  ()

Pasak lenkų generolo, jei nebus paramos bent jau tokio pat lygio kaip 2023 m., Ukraina negalės kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024-ieji gali būti svarbūs tiek prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, tiek pačiai Ukrainai, o ukrainiečiams naujaisiais metais gali tekti derėtis su Rusija.

Tokią nuomonę išsakė buvęs Lenkijos kariuomenės vadas, buvęs gynybos ministro pavaduotojas generolas Waldemar Skrzypczak interviu „Wirtualna Polska“, praneša „Wiadomosci“.

„Tai yra iššūkis Ukrainai“, - pabrėžia jis.

Kitas iššūkis, sako Skrzypczak, yra problema, su kuria susiduria ukrainiečiai mobilizuodami kariuomenę.

„Jei nebus mobilizacijos, Ukraina neturės su kuo kariauti. Todėl ji susiduria su tuo, kad turi vis mažiau galimybių vykdyti karines operacijas tokioje situacijoje, kai rusai nuolat didina savo pranašumą prieš Ukrainos kariuomenę“, - sakė jis.

Skrzypczak teigia, kad nesulaukusi pagalbos iš Vakarų Ukraina negalės atgauti prarastų teritorijų ir bus priversta pradėti derybas Putino sąlygomis.

„Ukraina vis dažniau įsivelia į vidaus problemas, kurios kyla dėl politinių ir karinių ginčų, taip pat dėl ribotos Vakarų paramos. Tai turėtų būti išspręsta 2024 metais. Deja, ne Ukrainos naudai. Vakarai neturi galimybių prilygti Ukrainos kariniam potencialui, o Rusija - suteikti Ukrainai šansą. Tikėtina, kad 2024 m. Ukraina bus priversta pradėti derybas su rusais. Bet, mano nuomone, kadangi rusai susikuria strateginį pranašumą, ukrainiečiams teks sutikti su Kremliaus diktuojamomis sąlygomis“, - sako lenkų generolas.

 

Jis taip pat apkaltino Vakarų politikus, kad jie yra „draskomi ginčų“ ir nesugeba apginti Ukrainos.

Vakarai pamažu išduoda Ukrainą. Jei žengsime žingsnį atgal, kas mes esame? Išdavikai“, - daro išvadą generolas Skrzypczak.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(50)
(16)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: