Zelenskis: Ukrainos gynybos pramonė gali pasiekti pasaulio dešimtuką  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad Ukrainos gynybos pramonė sparčiai auga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš viso mūsų gynybos pramonėje jau dirba apie 300 000 žmonių ir tai yra vienas didžiausių mūsų šalies laimėjimų per kelerius metus. Ukrainos gynybos pramonė ne šiaip atkuriama – ji tampa tokia produktyvi, kokia yra reikalinga moderniam technologiniam karui“, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

Zelenskis pažymėjo, kad daugelis valstybinių įmonių, kurios neveikė dešimtmečius, dabar pradėjo gaminti ginklus, įskaitant naujų rūšių techniką.

„Kitiems metams turime visiškai aiškius tikslus artilerijai, bepiločiams orlaiviams, raketoms ir šarvuočiams. Vienas didžiausių šių metų politinių rezultatų – susitarimas su mūsų partneriais, ypač Jungtinėmis Valstijomis, dėl bendros ginklų gamybos“, – sakė Zelenskis.

Anot jo, visa tai prisideda prie Ukrainos gynybos ir ekonomikos stiprybės: tai reiškia didelį BVP augimą ir geras darbo vietas.

 

„Esu įsitikinęs, kad mūsų gynybos pramonė, kuriai būdinga tokia nuolatinė plėtra, ilgainiui gali tapti viena iš 10 produktyviausių ir stipriausių pasaulyje. Tai yra tikrasis Ukrainos potencialas“, – sakė Zelenskis. Jis teigia, kad stipri gynybos pramonė padės Ukrainai tapti labai stipria ir vertinga NATO nare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(4)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: