„Mums kažko nepasako.“ Rusams jau kyla įtarimų  ()

Gruodžio 30-osios popietę Rusijos mieste Belgorode įvyko galinga raketų ataka. Vėliau rusai skelbė apie apšaudymą ir sausio 2 ir 3 dienomis. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad naktį į trečiadienį, sausio 3 d., oro gynyba virš regiono numušė daug raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Belgorodas pastaruoju metu buvo neramus. Sausio 3-iosios naktį vėl kaukė sirenos. Vėliau staugė ir miestiečiai. Jie sako, kad buvo pažadinti sprogimų ir pradėjo melstis už oro gynybą“ – sakoma TSN reportaže.

Rusijos gynybos ministerija jau pradėjo gyventojams sakyti, kad niekas nenukentėjo, viskas gerai. „Sausio 3-iosios rytą įprastos priešlėktuvinės raketos virš Belgorodo srities sunaikino šešias raketas „Točka-U“ ir šešias „Vilcha“ raketas“, – pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Tuo tarpu rusai skundžiasi, kad perspėjimo sistema, kuriai buvo skirti milijonai rublių, kažkodėl neveikia, ir juos perspėja tik patys sprogimai. Rusai įtaria, kad nuo jų kažkas slepiama. Kai kurie rusai netgi mano, kad Belgorodo apšaudymas yra jų pačių „specoperacijos“ pasekmė - tai yra šventvagiška mintis Rusijoje. Oficiali Rusijos pozicija yra tai, kad sprogimai Belgorode yra įrodymas, kad invazija į Ukrainą buvo būtina. Ir daugelis rusų, turbūt, su tuo sutinka, net jei kai kurie tai mato kaip pasekmę, o ne priežastį.

 

Belgorode žmonės pradeda dirbti iš namų, vengia susibūrimo vietų. „Pastarieji įvykiai yra tokie, kad manome, kad šios priemonės būtinos. Visiems geriau dabar likti namuose. Esu dėkingas verslininkams už supratingumą. Žmonių saugumas ir gyvybių išsaugojimas dabar yra svarbiausias dalykas“, – sakė Belgorodo meras.

Regiono gubernatorius Viačeslavas Gladkovas taip pat kreipėsi į rusus ir sakė, kad mokyklų durys vaikams bus uždarytos bent jau iki sausio 19 d.

(220)
(8)
(212)

Komentarai ()

Susijusios žymos: