Baikalo ežere dugne lenktynės su dviračiais ir slidėmis (Video)  (1)

Rusijos Irkutsko miesto narų klubas vasaros nardymo sezono pabaigoje surengė neįprastą konkursą - lenktynes dviračiais ir slidėmis Baikalo ežero dugne.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Giliausiame pasaulyje gėlo vandens telkinyje yra vietų, kur gylis siekia net 1 640 metrų. Narų lenktynės vyko arčiau kranto, kur gylis – trys metrai. Tiesa, lenktyniauti buvo ne ką lengviau. Penkiasdešimt narų pasidalino į dvi komandas ir stengėsi įveikti 6 metrų trasą dviračiais arba slidėmis.

Dar tarybiniais laikais gamintas slides narai modernizavo: metalinius įtvarus, kad slidės nenukristų vandenyje, pakeitė gumomis. Penkiolika Sibiro narų pasidalino į dvi komandas ir su tokia įranga siekė įveikti 6 metrų atstumą - po vandeniu tai ne toks jau ir mažas atstumas.

Pasak narų, lengviau buvo suvaldyti dviračius - padėjo traukos jėga. "Tačiau greičiau minant pedalus priekinis ratas stojasi stačiomis ir dviratis virsta per galvą", - teigė klubo direktorius Andrejus Baranovskis.

Įveikti 6 metrų atstumą narams prireikė daugiau nei valandos laiko. Be to, trukdė tamsus ir drumstas vanduo, todėl neretai narai išklysdavo iš kelio.

Šias linksmas varžybas rusų narai žada rengti kasmet.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)