„Pareikalaus iš JAV daug, daug didesnės kainos.“ Netikėta žinia. Ukraina skelbia apie „planą B“  ()

Ukraina kovos su tuo, ką turi šiandien.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol pasaulis galvoja, ar duoti daugiau ginklų ir kokių ginklų, Ukraina kovos su tuo, ką turi šiandien. Tokį pareiškimą interviu CNN paskelbė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

„Mes neturime „plano B“, esame įsitikinę „planu A“ ir kovosime su tuo, ką turime“, – taip pagalbos delsimą komentavo vyriausiasis Ukrainos diplomatas.

Kuleba patikino, kad „Ukraina kovos prieš Rusiją turimais ištekliais ir neturi alternatyvaus veiksmų plano, kol Vakarų pagalba vėluoja“, – sakė jis.

Užsienio reikalų ministras aiškino, kad Rusijos Federacijos „teorinės pergalės“ Ukrainoje atveju „kiti pasaulio lyderiai susigundys sekti Rusijos pėdomis“, o tai pareikalaus iš Jungtinių Valstijų „daug, daug didesnės kainos“.

„Tie, kurie savo užsienio politikos skaičiavimais mano, kad Putinas nedrįs pulti NATO šalies, jei pamatys, kad jam gali pasisekti Ukrainoje, daro didžiulę klaidą ir turėtų keisti darbą“, – sakė Kuleba.

„Todėl, kad ir kokia kaina būtų šiandien, to, kas atsitiks, jei Ukraina šiandien negaus pagalbos, kaina bus daug, daug didesnė. Štai kodėl mes tikime „planu A“, dirbame su „planu A“, ir mes jį įgyvendinsime“, – padarė išvadą jis.

 

JAV Kongresas nepatvirtino papildomo finansavimo Ukrainai iki 2023 metų pabaigos, todėl Baltieji rūmai negali paskelbti apie tolesnius karinės pagalbos paketus. Europos Sąjungoje taip pat vyksta diskusijos dėl ketverių metų trukmės 50 mlrd. eurų vertės paramos Kyjivui patvirtinimo.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(5)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: