„Karo realybė“. Mirtinas pavojus. Rusija į Ch-32 raketas diegs uždraustą ginklą  (6)

Pasak karinių oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, priešas ne kartą naudojo įvairius ginklus prieš gynybos pajėgas. Tai buvo ir kasetiniai, ir padegamieji sviediniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai artimiausiu metu gali šiek tiek pakeisti apšaudymo taktiką ir aprūpinti sparnuotąsias raketas Ch-32 kasetine amunicija. Apie galimas tokio sprendimo pasekmes pasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas.

Anot jo, jei priešas tikrai ketina modernizuoti raketinius ginklus, tai nieko stebėtino. Ukrainos pajėgos turės tik į tai atsižvelgti ir reaguoti, jei planas bus įgyvendintas.

„Rusija ne kartą naudojo ir kasetinę, ir padegamąją amuniciją, tai yra vadinamas fosforas", – sakė Jurijus Ihnatas.

Kasetiniai šaudmenys daugelyje šalių yra uždrausti.

Atskirai Karinių oro pajėgų atstovas pridūrė, kad bet kuri raketa ar bomba gali būti aprūpinta kasetiniu bloku, tačiau nereikia stebėtis, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos žengtų tokį žingsnį.

 

Beje, Jurijus Ihnatas priminė ukrainiečiams, kad Kijevas iš savo partnerių gavo ir tam tikros amunicijos, su kuria galima efektyviai vykdyti kovines operacijas ir reaguoti į priešo veiksmus.

„Tokios yra karo realijos. Jei taip atsitiks (rusiškų raketų Ch-32 įranga su kasetine amunicija – red.), tada, žinoma, gynybos pajėgoms reikės į tai reaguoti ir į tai atsižvelgti“, – tęsė oro pajėgų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(14)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)