„Pranoko visus lūkesčius!“ Juoda diena Maskvai. Ką padarė „Patriot“  ()

Sausio 2-osios raketų ataka prieš Kijevą parodė, kad „Kinžal“ neatitiko anksčiau nurodytų savybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija teigia, kad „Kinžal“ yra hipergarsinė raketa, neturinti analogų pasaulyje. Tiesą sakant, paaiškėjo, kad tokio tipo raketos nėra toks baisus ginklas, kaip teigia Putinas.

2024 m. sausio 2 d. per raketų ataką Kijeve oro gynybos pajėgos numušė visas 10 „Kinžal“ raketas. Britų leidinys „The Telegraph“, padedamas ekspertų, išsamiai išanalizavo raketos savybes.

Yra žinoma, kad pirmoji „Kinžal“ raketa buvo numušta danguje virš Kijevo 2023 metų gegužę. Ekspertai teigia, kad sistemos „Patriot“ PAC-2 ir PAC-3 puikiai susidoroja su šia užduotimi. Tačiau sausio 2 dieną jie pranoko visus ekspertų lūkesčius.

Jie jau priėjo prie išvados, kad „Kinžal“ greitis yra ne 5 machai, kaip teigiama Rusijos Federacijoje, o tik 1,9: būtent greitis yra labai svarbus visoms raketoms.

Tačiau ekspertai taip pat teigė, kad iš karto po paleidimo „Kinžal“ iš tikrųjų turi iki 5 machų greitį. Tačiau net nusileidus ir atakuojant taikinį, raketos greitis greitai krenta, todėl tokio tipo balistinės raketos tampa lengvu grobiu „Patriot“ tipo sistemoms.

 

Europos politikos analizės centro ekspertas Janas Kallbergas mano, kad kiekvienas sėkmingas „Kinžal“ perėmimas suteikia oro gynybos sistemai daugiau informacijos, kaip geriausia jas numušti.

Kremlius „Kinžal“ prieš Ukrainos energetikos sistemą pirmą kartą panaudojo 2023 m. kovo 9 d., tačiau tuo metu Kijevas „Patriot“ sistemos dar neturėjo. Antrasis išpuolis įvyko gegužės 16 d., kai Kremlius su „Kinžal“ pagalba bandė sunaikinti „Patriot“ sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(3)
(151)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()