„Savų nepaliekame“. Rusų karys ukrainiečių dronui siūlo nužudyti savo kolegą (Video)  ()

Anot žurnalistų, Rusijos armijos veiksmai atrodo kaip pasityčiojimas iš kovos brolybės – deklaruojamo Rusijos karinės moralės filosofijos komponento.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusių metų pabaigoje fronto linijose įvyko nepaprastas incidentas, kai granatomis ginkluoto drono operatorius pastebėjo du Rusijos karius. Vienas rusas rūkė cigaretę ir paprašė drono piloto pirmiausia atkreipti dėmesį į jo draugą. Apie tai rašo „Forbes“.

Mūšio lauko peizažas, kai Ukrainos bepilotis orlaivis atakuoja demoralizuotus Rusijos karius, atrodo niūrus, pastebi žurnalistai. Pasak jų, incidentas gali būti vertinamas kaip svarbi dalis to, kas vyksta jau trečius metus besitęsiančiame Ukrainos kare.

„Tai istorija apie siaubą, bailumą, išdavystę, žiaurų ryžtą... ir sprogstančias galvas“, – rašoma leidinyje.

Ukrainos pasieniečių dronas, ginkluotas granatomis, aptiko du Rusijos karius sekliuose apkasuose. Paskelbtame vaizdo įraše Rusijos kariai yra vieni, daugiau nieko nematyti.

Rusai pastebėjo droną. Vienas iš jų guli susirangęs ant šono ir užsidengia galvą, kitas sėdi, traukia cigaretę ir žiūri drono operatoriui į akis. Kareivis su cigarete gestikuliuoja link savo bendražygio ir sako: „žudyk jį, o ne mane“.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų drono operatorius prašymą tenkina – o rūkalius iš kelių metrų stebi, kaip dronas numeta granatą tiesiai ant gulinčio kario – sprogimas tiesiogine to žodžio prasme sudrasko jam galvą. Galbūt dronas turėjo tik vieną granatą, gal rūkalius manė, kad jam neužtenks granatų, ir taip išgyvens. Arba jis žūtbūt norėjo dar šiek tiek pagyventi ir parūkyti, nepaisant moralinės kainos.

 

Dėl to rūkaliaus nepagailėjo ir ukrainietiško drono pilotas. Galbūt ši užduotis jau buvo perduota antrajam dronui, kuris galiausiai pašalino karį. Antrasis rusas buvo akivaizdžiai sužeistas, tačiau atsistojo ir žengė kelis žingsnius, kol jam po kojomis sprogo granata.

Paskelbtas vaizdo įrašas yra sumontuotas, tai yra, buvo sujungti keli vaizdo įrašai. Paskutiniame kadre į antrąjį jau gulintį rusų kareivį atskrenda kita granata, taip pat padaro žalą galvai.

 

„Nesunku įsivaizduoti, ką galvojo Ukrainos bepiločių orlaivių operatorius. Jis galvojo apie tūkstančius Ukrainos civilių – pagyvenusių žmonių, nėščių moterų, išsigandusių vaikų – kuriuos rusai nužudė per savo beprasmį puolimą kare“, – pažymi publikacijos autoriai.

 

Rusijos kovinės dvasios filosofija remiasi Vakaruose iki galo nesuvokta koncepcija, pažymi publikacijos autoriai. Tai vadinama duchovnost. Žurnalistai paminėjo anglišką dvasingumą kaip artimą žodį.

„Rusiškoje kovinės dvasios sampratoje svarbus vaidmuo skiriamas karių savitarpio pagalbos dvasiai, emocinei bendruomenei, kuri turėtų egzistuoti komandoje, kaip veiksmų pavyzdys mūšio įkarštyje“, – rašo Par Gustafsson Kurki neseniai atliktame Švedijos gynybos agentūros tyrime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(140)
(3)
(137)

Komentarai ()