[ŽT] Ukraina nueina į 2-ą planą. Gali prasidėti didelis karas. Ką daro JAV  ()

Karo veiksmų geografijos išplėtimas neigiamai atsilieps ir Bidenui, kuris pakartotinai pretenduos į JAV prezidento postą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Audra pasaulyje. JAV prezidento Joe Bideno administracija ruošiasi scenarijui, pagal kurį karas tarp Izraelio ir „Hamas“ gali išplisti į visą Artimųjų Rytų regioną.

Apie tai pranešė „Politico“, remdamasis keturiais aukšto rango administracijos pareigūnais, kurie norėjo likti anonimiški.

Jie pasidalino vidinėmis diskusijomis apie scenarijus, kurie gali paskatinti Jungtines Valstijas įsitraukti naują karą Artimuosiuose Rytuose JAV rinkimų kampanijos įkarštyje.

Aiškinama, kad JAV kariuomenė rengia atsakomųjų veiksmų planus prieš Irano remiamus Jemeno husius, kurie atakuoja komercinius laivus Raudonojoje jūroje. Kalbame apie atakas prieš grupinius taikinius.

Taip pat nagrinėjami būdai, kaip numatyti ir atremti galimas Irano remiamų pajėgų Irake ir Sirijoje atakas prieš Jungtines Valstijas.

 

Pareigūnai teigia, kad platesnio konflikto tikimybė didėja po kelių pastarųjų dienų susirėmimų Irake, Libane ir Irane.

Bideno administracija teigia, kad karas oficialiai išsiplėtė už Gazos Ruožo ribų. Aiškinama, kad karo veiksmų geografijos išplėtimas neigiamai atsilieps ne tik Artimiesiems Rytams, bet ir Bidenui, kuris šiais metais pakartotinai pretenduos į JAV prezidento postą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(13)
(2)

Komentarai ()