[ŽT] Greitai mirs badu. Kiaušinių deficitas rusams - tik pradžia  (2)

Rusijos regionuose iš populiariausių prekybos tinklų ėmė nykti vištiena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Moscow Times“ praneša, kad Jekaterinburgo, Samaros, Čeliabinsko ir Uljanovsko gyventojai pastebėjo vištienos trūkumą. Parduotuvėse nėra vištienos šlaunelių, sparnelių ir krūtinėlių. Tuo tarpu jautienos ir kiaulienos kol kas netrūksta.

Vietinių gyventojų teigimu, anksčiau vištienos trūkumo nebūdavo. „Mūsų parduotuvėje dažniausiai galima nusipirkti visko. O jei nėra šlaunelių ar blauzdelių, tai krūtinėlė ir filė visada yra“, – sakė Samaros gyventoja, dabar susidurianti su vištienos stygiumi.

Nuo 2023 metų vidurio vištienos kainos Rusijoje pradėjo kilti iki rekordinio lygio. Žemės ūkio ministerija kainų augimą siejo su sezoniniais veiksniais, tačiau kainos pradėjo augti sumažėjus vištienos gamybai. Nuo 2023 metų pradžios Rusijoje užregistruoti net 5 paukščių gripo protrūkiai, dėl kurių rinkoje pradėjo trūkti broilerių. Trūksta ir kiaušinių, nes jų kaina pradėjo augti, o valdžiai nusprendus apriboti jų kainą, jų gamyba buvo sumažinta. Paukštynai Rusijoje sparčiai mažina gamybos tempus. Kadangi mažiau pasiūlos, kainos auga.

(62)
(1)
(61)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: