„Jie naikinami į kairę ir į dešinę...“ Audra Krynkuose. Kas nutiko (Video)  ()

Krynkuose, kairiajame Dnipro krante Chersono regione, vyksta neįtikėtini dalykai. Rusai tiesiog negali išstumti ukrainiečių. Ir kaskart, kai tik pabando, patiria didelių nuostolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai paskutinėmis 2023-ųjų spalio dienomis ukrainiečiai išsilaipino Krynkuose, atrodė, kad ši operacija gali būti skirta zondavimui - Rusijos gynybinių pajėgumų patikrinimui. Tačiau greitai paaiškėjo, kad ukrainiečiai kateriais čia atplaukė tam, kad įsitvirtintų ir suformuotų placdarmą. Visgi, jis neišaugo, Ukrainos gynėjai ten kontroliuoja gana mažą teritoriją prie Krynkų kaimo. Tačiau rusai tiesiog negali jų iš ten išstumti.

Maždaug nuo spalio 30 dienos ukrainiečiai laikosi Krynkuose. Ne tie patys ukrainiečiai - Ukrainos gynėjai rotuojasi, gabena amuniciją, atsargas. Mažyčiame kairiojo Dnipro kranto plote yra įprastos Ukrainos gynėjų pozicijos. Ir nepaisant to, kad tai - naujos, gerai neįtvirtintos pozicijos prie pat vandens, rusai negali išstumti ukrainiečių atgal į išlaisvintą Chersoną.

Ir jie bando. Pats Putinas, sulaukęs klausimo apie ukrainiečių veiksmus kairiajame Chersono srities krante, sakė, kad Ukraina tik bando pademonstruoti veikimą - diktatoriaus nuomone, mūšis prie Krynkų tėra viešųjų ryšių dalis. Bet Putinas tikrai nenorėjo ten prarasti tiek technikos.

Štai čia - tik šio sausio ukrainiečių darbai:

 

Jų išstumti atvykstanti technika yra naikinama į kairę ir į dešinę. Rusai tiesiog negali vėl okupuoti to mažyčio žemės lopinėlio, kad ir kaip bandytų.

 

Tiesa, ukrainiečiai irgi negali pajudėti pirmyn, nes ten neturi visiškai jokios technikos. Į kairįjį Dnipro krantą jie plaukia mažais kateriais. Jokių tankų, pėstininkų kovos mašinų ar net nešarvuotų automobilių jie ten neturi. Tai, aišku, gali pasikeisti - jei tik pavyks išsekinti rusų pozicijas ir sunaikinti daug jų technikos, placdarmas gali būti išplėstas, kad į jį būtų galima bandyti perkelti techniką, kuri leistų stumtis gilyn į okupuotą kraštą. Bet kuriuo atveju, tai, kas dabar vyksta prie Krynkų, yra neįtikėtina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: