„Gal verta paimti porą granatų, kulkosvaidį ir grįžti...“ „Juodoji gulbė“ tikrai bus  (1)

Rusijos Federacijoje vyksta ekonomikos irimo procesas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesėkmės fronte pablogins socialinę padėtį ir nuotaikas Rusijoje. Dėl to tai gali sukelti pasekmes, kurias sunku numatyti. Tai interviu „Glavred“ sakė karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Pasak jo, Rusijos Federacijoje vyksta ekonomikos irimo procesas,  ten viskas juda link ekonomikos žlugimo, kuris sukels rublio, finansų sistemos ir atitinkamai visos valdžios griūtį.

„Manau, kad jau greitai visur stebėsime itališkus maištus, tai yra, žmonės pradės sabotuoti valdžios sprendimus, jie nebus vykdomi. Nes kariuomenė yra valstybės veidrodis. Frontas negali egzistuoti be pagrindinių gyventojų. Čia ryšys yra šimtaprocentinis ir dvipusis. Ir vienas procesas paveiks kitą: jei fronte bus pralaimėjimai ir nesėkmės, tai pablogins socialinę situaciją ir nuotaikas Rusijos Federacijoje, mobilizuotųjų artimieji reikalaus grąžinti juos namo“, – sakė ekspertas.

Ždanovo teigimu, Rusijoje šis judėjimas jau auga, valdžia nežino, ką su juo daryti.

„Jie net bijo juos sumušti ar kažkur išvežti, nes rytoj iš Ukrainos gali atvykti vaikinai su kulkosvaidžiais ir išsiaiškinti, kas muša jų mamas, seseris ar žmonas. Kita vertus, kai Rusijoje tokios blogos kainos, brangus maistas, pragyvenimo lygis, algų nemokėjimas, galima įsivaizduoti, kokios rusų kareivių nuotaikos fronte, kai jiems paskambina artimieji ir sako, kad pas juos nėra šilumos. Nėra nieko, valdžia išprotėjo. Pasirodo, jie kariauja, o artimieji ten nieko negali nusipirkti, nes nemoka pinigų. Ar po tokių žmonų pasakojimų jų vyrai nusiteiks pulti? Jie pagalvos, kad gal verta paimti porą granatų ir kulkosvaidį ir grįžti, kad išsiaiškintų“, – pažymėjo Ždanovas.

 

Karo ekspertas taip pat pridūrė, kad dezertyravimas Rusijos kariuomenėje klesti. Vien Luhansko garnizone kaip dezertyrai oficialiai ieškomi 800 žmonių ir tai tik oficialūs duomenys.

„Manau, kad tai  „juodoji gulbė“ tikrai bus, bet kurią akimirką ji gali atskristi. Ir griūtis gali įvykti bet kurią akimirką“, – sakė Ždanovas.

Tačiau jis pridūrė, kad šiuo metu neįmanoma numatyti, iš kurios pusės ta „juodoji gulbė“ atvyks.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(297)
(14)
(283)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: