Neįtikėtina, ką daro rusai. Apšaudo vieni kitus, gadina techniką  ()

Patiriant didelius nuostolius Rusijos pajėgos stengiasi išlaikyti savo karių kovinę dvasią, todėl trūksta sanglaudos, o tai lemia mirtinus incidentus, susijusius su draugiška ugnimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina, ką daro rusai. Apšaudo vieni kitus, gadina techniką.

Apie tai kalbėjo Ukrainos Taurijos regiono karinės vadavietės atstovas Oleksandras Štupunas, praneša „Ukrinform“.

„Kai kuriuose Rusijos padaliniuose dėl didelių nuostolių kovinės dvasios ir psichologinės būklės lygis yra labai žemas. Okupantai bijo, todėl šaudo į viską, kas juda. Pastaruoju metu pasitaiko daugiau draugiškos ugnies incidentų, kuriuose dalyvauja ir pėstininkai, ir bepiločiai orlaiviai“, – sakė Štupunas.

Jis pastebėjo dažnesnius atvejus, kai rusų kariai pažeidžia vadų įsakymus vykti į puolimo misijas.

„Rusijos šarvuočių ekipažai įvairiais būdais sabotuoja dalyvavimą šturmuose. Jie žino, kad tikimybė išgyventi maža, nes atakoje pirmieji nukenčia tankai ir šarvuočiai“, – pabrėžė Štupunas.

 

Be to, jis informavo, kad Rusijos aukų skaičius per pastarąją parą siekė 512. Taip pat Ukraina sunaikino 40 vienetų priešo karinės technikos. Du rusų kariai pasidavė.

Štupunas taip pat pažymėjo, kad Rusijos pajėgos suaktyvino pastangas Marjinkos kryptimi, kur Ukraina atrėmė 15 atakų netoli Donecko srities Marjinkos, Pobiedos ir Novomychajilivkos. Oro antskrydžių intensyvumas išliko toks pat.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: