[ŽT] Maskvai bus šokas. Rusijos sąjungininkė aprūpino Ukrainą sviediniais  ()

Rusijos sąjungininkė Ukrainai tiekė sviedinius, kuriais Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė RF ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš MLRS atidengė ugnį į Rusijos karinius taikinius Belgorodo srityje, naudodamos serbiškus 122 mm sviedinius. 

Belgorodo srityje buvo aptikti serbiški 122 mm G-2000/45 sviediniai, skirti MLRS, kurie, greičiausiai, buvo iššauti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos  į Rusijos armijos karinius objektus.

Rusai internete paskelbė smūgių vietoje rastų sviedinių liekanų nuotraukas. Jose galima įžvelgti sviedinio žymes ir pagaminimo datą – 2023 m. balandžio mėn. Šio sviedinio šaudymo nuotolis siekia iki 40 km, tai yra ilgesnis nei įprastų modifikacijų (20-25 km, su taikliu šaudymu ±18 km).

Italijos karybos analitikas, sausumos pajėgų, NATO artilerijos ir raketų sistemų ekspertas Thomas Theineris stebisi likimo ironija, kad Rusijos teritorija bombarduojama Maskvos sąjungininkės pagamintais sviediniais.

 

Apie tai jis rašo savo puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“. „Serbija (!) tiekia amuniciją Rusijos apšaudymui...“ – pažymėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(6)
(200)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: