„Deja, su jais baigta.“ Netikėta žinia. Ždanovas skelbia, kas nutiko „Bayraktar“ (Video)  (4)

O. Ždanovas paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos beveik nustojo naudoti „Bayraktar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertas Olegas Ždanovas teigė, kad „Bayraktar“ savo funkciją atliko karo pradžioje, tačiau dabar jie nėra aktualūs.

„Prasidėjus plataus masto Rusijos Federacijos puolimui prieš Ukrainą, „Bayraktar“ suvaidino svarbų vaidmenį mūsų šalies gynyboje“, – prisiminė Olegas Ždanovas.

Tačiau karybos strategija pasikeitė, rusai pasitelkė elektroninį karą, „Bayraktar“ pasirodė jam neatsparūs, todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos vis rečiau juos naudoja mūšio lauke.

Kitą analitinį Olego Ždanovo vaizdo įrašą galite peržiūrėti „YouTube“ kanale. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas paaiškino, kodėl „bayraktarai“ dingo iš informacinės erdvės:

„Kiek suprantu, mes naudojame „Bayraktar“, dar turime, bet kai fronto linijose RF pradėjo dislokuoti oro gynybos ir elektroninio karo sistemas, tada „Bayraktar“  pasirodė ne visiškai atsparūs tam ir todėl tapo geru Rusijos oro gynybos taikiniu.

„Šie dronai suvaidino svarbų vaidmenį pirmuoju karo laikotarpiu, kaip atakos ir žvalgybos bepiločiai orlaiviai, rodė situaciją mūsų karinei vadovybei ir smogė svarbiausiems priešo taikiniams (puolė oro gynybos sistemas, o paskui naikino artileriją ir vadavietes).

 

„Bayraktar“ vėliau atskleidė savo silpnąsias puses: mažas atsparumas elektroniniam karui ir didelis matomumas priešo oro gynybos sistemoms), todėl šiandien tie dronai kuriuos vis dar turime tarnyboje, naudojami, bet daugiausia kaip žvalgai“, – savo pasakojimą apibendrino Olegas Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(8)
(155)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: