[ŽT] Karą užbaigti galima per kelias valandas. „Visa Rusijos ekonomika sustingtų kaip ištikta insulto“  (3)

Karo baigtis priklauso nuo Rusijos sąjungininkės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne paslaptis, kad JAV oficialiai laiko Kiniją savo pagrindine strategine priešininke. Didėjanti ekonominė ir technologinė Kinijos galia vis labiau stumia Ameriką į priekį, ir nors dviejų pirmaujančių pasaulio galybių išsivystymo lygio skirtumas vis dar apčiuopiamas, Pekinas jau kvėpuoja Vašingtonui į nugarą. Ir jei anksčiau tai buvo susiję tik su ekonomika, tai pastaraisiais metais – ir su politika. Šiandien Kinija tebėra antroji po Rusijos priežastis, kodėl karas Ukrainoje vis dar tęsiasi, savo autoriniame straipsnyje haqqin.az rašo Tengizas Ablotia.

Jei rytoj Pekinas iš tikrųjų panorėtų užbaigti karą Ukrainoje, jis galėtų tai pasiekti per kelias valandas. Užtektų, kad Kinijos komunistinės partijos vadovai tiesiog užsimintų savo verslui: „Mes nebendradarbiaujame su Rusija...“

 

Vos tik Xi Jinpingas šįvakar taip iškeltų tokį klausimą, rytoj ryte visa Rusijos ekonomika sustingtų kaip ištikta insulto.

Taigi Ukrainos, kuri jau beveik dvejus metus sistemingai naikinama, likimas dabar 90 proc. yra Pekino rankose, kuris, deja, iki šiol nieko nepadarė. Politiniais sumetimais, nepaisydamas JAV, kaip savo nepriklausomybės demonstravimą Vakarams, suprask kaip nori, teigia T. Ablotia.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(18)
(101)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: