Tai ne JAV ir ne Lenkija. Europoje pabudo karo monstras. „50 % visos karinės pagalbos Ukrainai“  ()

2024-aisiais Ukraina susidurs su daugybe iššūkių, sakė karo ekspertas Andrijus Kramarovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas Andrijus Kramarovas interviu „Laisvės radijui“ sakė, kad Ukraina į 2024 metus įžengė labiau su iššūkiais nei su perspektyvomis.

Pasak karo analitiko, Europos karinis-pramoninis kompleksas net ir esant labai dideliam darbo tempui, deja, negalės visiškai savarankiškai Ukrainai parūpinti visų reikiamų priemonių, kad šalis galėtų intensyviai kovoti su Rusijos Federacija.

O Rusija labai plačiai plečia savo karinį-pramoninį kompleksą ir, bendradarbiaudama su Šiaurės Korėja bei Iranu, stengiasi maksimaliai padidinti galimybę gaminti visų rūšių ginklus: nuo šaulių ginklų iki įvairių tipų raketų ir bepiločių orlaivių.

„Jungtinėse Valstijose taip pat vyksta tam tikri politiniai procesai, dėl kurių mes susiduriame su tam tikru nuosmukiu. Žinoma, suprantame, kad ir mes turime aktyviai dalyvauti kuriant mūsų vidaus karinį kompleksą. Ir čia man labai nepatinka, kai mūsų politikai lygina 2023 metus su 2022-aisiais, sakydami, kiek kartų padidinome to ar kito ginklo gamybą. Tai visiškai nesvarbu. 2022-ieji buvo tie metai, kai tiesiog reikėjo išsaugoti savo karinį-pramoninį kompleksą. Ir tik 2023 metais pradėjome pradėti naują gamybą“, – aiškino karo ekspertas.

 

Tačiau Kramarovas atkreipė dėmesį ir į teigiamą poslinkį. Europoje pabudo karo monstras. Šiandien 50 % karinės pagalbos ateina iš Vokietijos. Vokiečiai pradėjo aktyviai plėtoti savo karinį-pramoninį kompleksą, galbūt jų pavyzdžiu paseks ir kitos Europos šalys.

„Smagu, kad Vokietija, kuri 2022 metais turėjo daug klausimų, šiandien yra karinės pagalbos Ukrainai lyderė“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(399)
(4)
(395)

Komentarai ()