Zalužnas fronte. Kupjansko sektorius išlieka aktyvus (Video)  ()

Trečiadienį, sausio 10 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas paskelbė vaizdo įrašą apie savo vizitą į Chortycios operatyvinės-strateginės karių grupės atsakomybės zoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše matome, kaip jis dirba štabe, bendrauja su vadais ir apdovanoja karius.

Kaip teigiama generolo „Telegram“ žinutėje, fronto linija išlieka aktyvi, rusų įsibrovėliai bando veržtis į visas puses. Ukrainos gynėjai, nepaisydami spaudimo, atremia Rusijos atakas ir padaro nuostolių šaliai agresorei.

V. Zalužnas sakė susitikęs su būrių, vykdančių užduotis Kupjansko kryptimi, vadais. Jie nustatė gynybos pajėgų veiksmų seką „atsižvelgdami į nuolat kintančią operatyvinę situaciją ir pajėgumus“ bei priėmė karių poreikius tenkinančius sprendimus.

„Mūsų vaikinai ir merginos, itin sunkiomis sąlygomis, tvirtai laikosi besigindami. Dėkoju kiekvienai brigadai, visiems, kurie kovoja už Ukrainą“, – rašė jis.

Dieną anksčiau Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad departamento vadovas Rustemas Umerovas kartu su vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu Valerijumi Zalužnu ir Generalinio štabo viršininku Serhijum Šaptala lankėsi Ukrainos pozicijose Charkivo srities Kupjansko rajone. 

 

2023 metų rudenį rusai suintensyvino puolimą Kupjano kryptimi. Sausio 4 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Sirskis pranešė, kad Rusijos kariuomenė kasdien vykdo puolimus prie Sinkivkos, siekdama sukurti placdarmą tolimesniam puolimui Kupjanske.

Sausio 7 dieną Luhansko OVA vadovas A. Lysogoras pranešė, kad pastarosiomis dienomis rusų okupantai sutelkė atakas Kupjansko kryptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: