[ŽT] Tai genialu! Baigiasi 155 mm sviediniai. Ką daro Ukraina  ()

Ukraina rado protingą būdą kompensuoti sviedinių iš JAV trūkumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi artilerijos sviediniai baigiasi, Ukrainos kariai fronto linijose improvizuoja.

Dėl sviedinių trūkumo, kurį sukėlė vėluojančios Vakarų sąjungininkių siuntos, Ukraina, siekdama atgrasyti Rusijos kariuomenę, pradėjo pasikliauti dronais su sprogmenimis. Dronai yra tikslesni už artileriją, nors ir ne tokie galingi. Tačiau būtent jie padeda Ukrainai atremti Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakas, rašo „The Wall Street Journal“.

Dronai negali skristi taip toli ir greitai kaip artilerija. Jie negali gabenti tiek sprogmenų ar pramušti betoninės sienos. Tačiau dronai kainuoja vos kelis šimtus dolerių už vienetą, kur kas mažiau nei artilerijos sviediniai, ir juos daug lengviau pagaminti – savanoriai perka dronus iš komercinių pardavėjų ir pristato juos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariams, kurie juos apkarsto sprogmenimis.

 

Per pastarąjį pusmetį abi pusės vis dažniau naudojo FPV dronus, nes jie įrodė savo naudingumą lygiuose atviruose Ukrainos laukuose. Jie yra daug tikslesni už artileriją, todėl dronų pilotai gali persekioti judančias transporto priemones ir pėsčius karius, rašė JAV žurnalistai.

Artilerijai paprastai prireikia kelių šūvių, kad pataikytų į taikinį, o FPV dronai pataiko beveik kiekvieną kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(1)
(173)

Komentarai ()

Susijusios žymos: