N-18! Okupantai „norėjo greičiau patekti pas Kobzoną į koncertą“, tad nusprendė nelaukti bilieto iš ukrainiečių (Video)  ()

„Kyiv Post“ anksčiau kalbinti Rusijos karo belaisviai sakė, kad kariams jų vadai liepia geriau nusižudyti nei pasiduoti Ukrainos pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė paviešino filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip Rusijos kariai nusišauna. 9 sekundžių vaizdo įraše matomi trys Rusijos kariai šalia pėstininkų kovos mašinos (BMP). Du guli, o vienas sėdi viduryje. Šeštą sekundę kairėje pusėje esantis karys paleidžia šūvį, po to du šūvius iš dešinės pusės.

Okupantai „norėjo greičiau patekti pas Kobzoną į koncertą“, tad nusprendė nelaukti bilieto iš ukrainiečių.

Vaizdo įrašą paskelbė Ukrainos operatyvinė vadovybė „Zahid“, kuri teigė, kad tai „ne pirmas okupantų savižudybės atvejis“.

Vadovybė nenurodė nei įvykio vietos, nei trečiojo Rusijos kario likimo.

Nors „Kyiv Post“ negalėjo savarankiškai patikrinti vaizdo įrašo autentiškumo, Aukščiausiosios Rados deputatas Oleksijus Hončarenka iš naujo paskelbė „Zahid“ publikaciją savo „Telegram“ kanale.

Komentarų skiltyje komentatoriai išreiškė menką simpatiją kariams. Vienas žmogus rašė: „O ar jiems reikėjo vykti į Ukrainą?“ Kitas parašė: „Ar jie negalėjo nusišauti namuose? Ar reikėjo atvykti į Ukrainą?“ Kitas komentatorius paklausė: „Kodėl jie nepasiduoda“ ir pridūrė: „ar neturėtų įsijungti savisaugos instinktas?“

 

Užuominų į atsakymą galima rasti Rusijos karo belaisvių parodymuose, kuriuos pernai apklausė „Kyiv Post“.

Vienas vyras pasakojo, kad jo vadai jam pasakė, jog geriau panaudoti granatą, kad nusižudytų pats ir visi artėjantys priešai, o ne pasiduoti ir susidurti su „kankinimais“.

2023 metų vasaros pabaigoje Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) atstovas Andrijus Jusovas pareiškė, kad prasidėjus plataus masto karui, padaugėjo Rusijos kariškių, ypač karininkų, savižudybių.

 

„Rusijos karių, įskaitant karininkų, savižudybių skaičius labai išaugo per plataus masto invaziją. Dalis jų gali būti susiję su baime, kad Ukrainos kariškiai juos pagaus“, – pabrėžė GUR atstovas.

Jis patikino, kad pagal projektą „Noriu gyventi“ (rus. Я хочу жить) Ukraina yra pasirengusi priimti tuos rusus, kurie nenori vykdyti nusikalstamų įsakymų ir nori pasiduoti – nuo eilinių iki generolų ir vadų.

„Garantuojame, kad su pasidavusiais būtų elgiamasi pagal Ženevos konvenciją ir tarptautinę humanitarinę teisę, nepaisant to, kad kalbame apie žudikus ir agresorius“, – sakė Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: