„Tai tikra gėda!“ JAV generolas pakomentavo Zalužno prašymą  (2)

„Jis tiksliai įvardijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų iššūkius ir poreikius.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų partneriai nereagavo į Ukrainos poreikių sąrašą, kurį išsakė vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas. Jei JAV vyriausybė ir Kongresas neprisiims savo atsakomybės, tai bus dovana Kremliui.

Tai pareiškė buvęs JAV pajėgų Europoje vadas, generolas (išėjęs į pensiją) Benas Hodgesas, kurį cituoja ERR.

Generolas pabrėžė, kad V. Zalužno interviu „The Economist“ buvo labai naudingas.

„Jis tiksliai įvardijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų iššūkius ir poreikius. Būtent tokią analizę norite gauti iš vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado. Labai profesionali analizė, be emocijų. Tai labai geras sąrašas Ukrainai ir mums visiems, kurį reikėtų išnagrinėti“, – pažymėjo amerikiečių generolas.

Tačiau, anot jo, Vakarai atvirai nereagavo nei į V. Zalužno interviu, nei į poreikių sąrašą.

„Gėda mūsų Kongresui, kad jie neprisiėmė savo atsakomybės. Tikiuosi, kad šis klausimas bus išspręstas šį mėnesį arba vasario pradžioje. Jei mūsų vyriausybė ir Kongresas nusisuks nuo atsakomybės, tai bus dovana Kremliui“, - sakė B. Hodgesas.

 

Generolas pažymėjo, kad Ukraina bet kokiu atveju kovos toliau, tačiau Vakarai „pralaimės labai“, jei nepadės Kyjivui laimėti karo.

„Kinai dabar stebi, ką daro Rusija. Kinai taip pat stebi, ką Iranas daro su „Hamas“, husiais ir „Hezbollah“, - sakė B. Hodgesas.

Generolas pabrėžė, kad Vakarų nesugebėjimas užkirsti kelio Rusijos atakoms prieš Ukrainos civilinę infrastruktūrą drąsina Iraną, Šiaurės Korėją ir Kiniją.

„Mūsų nesėkmė Ukrainoje turės pasaulinių pasekmių“, – padarė išvadą B. Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(317)
(18)
(299)

Komentarai (2)