Ūžia visa Ukraina. „Jis elgėsi iššaukiančiai.“ Ukrainos pulkininkas dirbo „Wagner“  ()

„Teismo metu išdavikas savo kaltės nepripažino.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės atsargos pulkininkas, praeityje vadovavęs raketų pajėgų ir artilerijos žvalgybos štabui, aktyviai bendradarbiavęs su Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ žvalgyba, buvo nuteistas už valstybės išdavystę. Tai pranešė Ukrainos generalinė prokuratūra.

Pranešime pažymima, kad išdavikui skirta 15 metų nelaisvės su turto konfiskavimu. Iš jo taip pat buvo atimtas karinis laipsnis.

Pažymima, kad buvęs pulkininkas, nuo 2022 metų rugsėjo iki 2023 metų vasario, aktyviai bendradarbiavo su „Wagner“ žvalgyba. Jis stebėjo strategiškai svarbių objektų, karinių vienetų vietą, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės technikos skaičių ir judėjimo maršrutus, taip pat stebėjo gynybos objektų buvimą prie administracinių pastatų ir teisėsaugos institucijų.

Prokuratūra pažymi, kad išdavikas gautus žvalgybos duomenis žymėjo detaliame regiono centro žemėlapyje, fotografuodavo ir siųsdavo priešo žvalgybai. Nuteistasis taip pat rinko ir perduodavo „vagneriečiams“ vieno iš karinių dalinių vadų asmens duomenis.

Kartu jis suvokė savo nusikaltimo sunkumą ir skundėsi kuratoriui, kad tokiu bendradarbiavimu „rizikuoja savo laisve“, – rašoma pranešime. Konspiracijai jis vuvo pasirinkęs šaukinį „Snarov“.

 

Išdavikas buvo sulaikytas 2023 metų kovą, teismas jam parinko prevencinę priemonę – suėmimą su teise į užstatą. Užstatas buvo sumokėtas, vyras buvo paleistas iš areštinės ir bandė bėgti į Baltarusiją, tačiau buvo sulaikytas bandant kirsti sieną. Nuo tada jis buvo laikomas areštinėje.

„Teismo metu išdavikas savo kaltės nepripažino. Jis elgėsi iššaukiančiai ir savo sveikatos būkle vilkino bylos nagrinėjimą. Jis neslėpė savo prorusiškų ideologinių pažiūrų, patvirtindamas niekinamą požiūrį į ukrainiečius“, – praneša Ukrainos generalinė prokuratūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(11)
(226)

Komentarai ()

Susijusios žymos: