„O jeigu kas nors atsitiks – vėliau jus išlaisvinsime.“ Tai apie Baltijos šalis. Kas vyksta  ()

Putinas ruošia eksperimentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius planuoja surengti provokaciją su Baltarusijos pajėgų puolimu prieš Lietuvą, siekdamas išsiaiškinti, kokius algoritmus naudos NATO, sakė buvęs karininkas, politikas ir visuomenės veikėjas, „Baltojo legiono“ ir Baltarusijos iniciatyvos „Belarus 2.0. Robim razam“ įkūrėjas Sergejus Bulba.

„Šią situaciją stebi visi. Pirma, Lietuva, užbėgdama už akių galimiems įvykiams, ėmėsi Baltarusijos ir Rusijos piliečių (ypač turinčių karinį išsilavinimą), kurie yra Lietuvos teritorijoje ir turi leidimą laikinai gyventi, valymo“, – pabrėžė jis interviu „Glavred“.

Ekspertas pastebi, kad rusai ir baltarusiai yra tikrinami, imamasi visų priemonių, kad išvytų juos iš Lietuvos.

„Antra, leiskite priminti, kad NATO koncepcija Baltijos šalių atžvilgiu buvo tokia: „O jeigu kas atsitiks – mes jus vėliau išlaisvinsime“. Tai yra, niekas nesiruošė iš karto jų ginti. O kai Vokietija nusprendė vieną savo brigadą perkelti į Lietuvos teritoriją, tai irgi atrodė kaip įspėjimas, kad Putinas apsispręs tokiam eksperimentui“, – sakė jis.

 

Pašnekovas sako, kad vokiečių brigadoje bus 22 tankų batalionai, tačiau vokiečių karių judėjimas į Lietuvą prasidės tik arčiau 2024 metų vasaros ir baigsis 2027 metais.

„Todėl manau, kad Rusija bandys įvykdyti šią provokaciją 2024 metų antroje pusėje. Putinui to reikia, kad pamatytų, kaip reaguos Europa, NATO ir visas pasaulis. Juk Rusija, kaip matome, nesiruošia sustoti – jau perkėlė savo ekonomiką „ant karinių pagrindų“, – pridūrė Bulba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(17)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: