Okupantai paaugliai. Skelbiama kiek rusų iki 20 metų žuvo Ukrainoje  ()

Tarnybos pradžios metu kai kuriems buvo vos 18 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida nustatė daugiau nei 40 000 okupantų, žuvusių kare prieš Ukrainą nuo 2022 metų vasario mėnesio, pavardes. Maždaug tūkstančiui jų buvo mažiau nei 20 metų.

Apie tai sausio 12 d. pranešė Rusijos BBC tarnyba, kuri kartu su leidiniu „Mediazon“ (Rusijos Federacijoje pripažintu užsienio agentu) atliko tyrimą.

Kaip išsiaiškino žurnalistai, per pastaruosius kelis mėnesius Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą žuvo mažiausiai penki rusai, gimę 2005 metais. Tarnybos pradžios metu jiems buvo vos 18 metų.

Žiniasklaidos duomenimis, nuo 2023 metų balandžio mėnesio kare žuvo 48 rusai, gimę 2004 metais, ir penki rusai, gimę 2005 metais, kurie buvo samdomi kariai. Būtent tada valstybės-agresorės Dūma pritarė teisės aktų pataisoms, kurios leido Gynybos ministerijai pasirašyti sutartis su abiturientais. Prieš tai įstatymas numatė, kad sutartis gali būti pasirašoma su universitetų ar technikos mokyklų absolventais.

Krasnodaro kraštas yra lyderis pagal aukų skaičių tarp Rusijos Federacijos regionų – patvirtinta, kad žuvo 1 620, Sverdlovsko srityje – 1 441, Baškirijos ir Čeliabinsko srityje – 1 332 ir 1 184 okupantai. Iš viso žiniasklaida sužinojo apie 41 731 patvirtintą kaip žuvusį okupantą, įskaitant vadinamosios „Wagner“ kovotojus. Kartu ji pažymėjo, kad tikrasis skaičius gali būti daug didesnis.

 

Generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios Rusija neteko apie 368 1460 savo karių, vien per sausio 11 d. – 840.

 

Gruodžio 4 dieną britų žvalgyba pranešė, kad nuo plataus masto invazijos pradžios šalis agresorė Rusija neteko daugiau nei 300 000 karių, tačiau tikslaus žuvusiųjų skaičiaus nežino net Rusijos pareigūnai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: