„...vėl eina tuo pačiu keliu.“ Nauja grėsmė Putinui. Kas vyksta  ()

Rusijoje smarkiai stiprinama Nacionalinė gvardija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje smarkiai stiprinama Nacionalinė gvardija. Tačiau toks sprendimas Vladimirui Putinui ateityje gali kelti didelį pavojų.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas. Jis prisiminė Prigožiną ir pridūrė, kad jei kas nors stiprina tam tikrą karinę struktūrą, jis sukuria sau potencialią grėsmę.

Kodėl tai pavojinga Putinui?

„Wagner“ grupuotės kariai kadaise padėjo Rusijos diktatoriui išspręsti operatyvines problemas. Vadinasi, Prigožinas suprato, kad be „vagneriečių“ Putinas nieko negali padaryti fronte. Kita vertus, „vagneriečiai“ yra pakankamai didelė jėga, kad būtų galima jų bijoti.

Putinas vėl eina tuo pačiu keliu. Jis kartoja savo klaidas ir tikisi, kad Viktoras Zolotovas, buvęs jo apsaugininkas, dabar vadovaujantis Rusijos gvardijai, yra kitokio tipo žmogus nei Prigožinas. Jis nėra toks azartiškas ir populiarus“, – sakė Sergejus Žirnovas.

 

Prigožinas mokėjo kurti gražius vaizdo įrašus ir viską paaiškinti prieinama, grubia kalba, kurią galėjo suprasti paprasti rusai. Tokio talento Zolotovas neturi ir kol kas jis net nebando lįsti į viešumą. Šis vaidmuo jam nebuvo skirtas.

„Tačiau stiprindamas šią struktūrą Putinas vis tiek kelia sau naują grėsmę“, – pabrėžė buvęs KGB pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: