[ŽT] Aliarmas Lenkijoje. Pakelti F-16. Kas vyksta  ()

Reaguodama į raketų ataką Ukrainos teritorijoje, Lenkijos kariuomenė ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė socialinės žiniasklaidos platformoje „X“.

„Norime jus informuoti, kad yra padidėjęs Rusijos Federacijos tolimosios aviacijos aktyvumas, kuris siejamas su ketinimu smogti Ukrainos teritorijai. Pradėtos visos būtinos procedūros, kad būtų užtikrintas Lenkijos oro erdvės saugumas. Įspėjame, kad buvo aktyvuoti Lenkijos ir sąjungininkų orlaiviai, dėl to gali padidėti triukšmo lygis, ypač pietrytinėje šalies dalyje“, - sakoma pareiškime.

Po kelių valandų vadovybė pranešė, kad visos sistemos vėl pradėjo veikti įprastu režimu.

Gruodžio 29 d. per didžiausią 2023 m. raketų ataką prieš Ukrainą viena iš Rusijos raketų pažeidė Lenkijos oro erdvę. Tačiau visi požymiai rodo, kad ji nenukrito, o paliko šalį Ukrainos kryptimi. Raketa Lenkijos oro erdvėje išbuvo apie tris minutes ir nuskrido beveik 40 km į šalies gilumą. Tuo metu Lenkijoje buvo pakeltos dvi poros naikintuvų F-16. Vėliau, sausio 2 ir 8 d. per intensyvias raketų atakas prieš Ukrainą, Lenkija vėl pakėlė dvi poras naikintuvų F-16.

 

Pagal Lenkijoje galiojančią standartinę tvarką, kilus pavojaus grėsmei, į kovą pakeliama Lasko oro bazėje dislokuotų JAV naikintuvų F-16 pora ir Kšesinų oro bazėje dislokuotų Lenkijos naikintuvų F-16 pora.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(70)
(4)
(66)

Komentarai ()

Susijusios žymos: