[ŽT] Sensacinga žinia. Tuskas skelbia pakeitęs poziciją dėl Ukrainos  (2)

Varšuva priešinsis bet kokiems diskredituojantiems pareiškimams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė, kad jo vyriausybė nebedvejos priimdama svarbius sprendimus dėl karo Ukrainoje ir nekartos ankstesnio ministrų kabineto veiksmų, „žaisdama antiukrainietiškomis natomis“.

Tusko teigimu, tuo „žaidė“ Lenkijos partija „Teisė ir teisingumas“. Tačiau jam vadovaujant tokių precedentų nebus, interviu TVN24 sakė jis.

„Kadangi kalbame apie karą ir mūsų, kaip ir viso Vakarų pasaulio, priklausomumą nuo Ukrainos jos konfrontacijoje su Rusija, negali būti jokių abejonių“, – aiškino jis.

Tuskas pripažino, kad Ukraina, sulaikydama Rusiją, leidžia Lenkijai jaustis gana saugiai, todėl ateityje Varšuva priešinsis bet kokiems diskredituojantiems pareiškimams dėl pagalbos Ukrainai, pažymėjo jis.

 

Lenkijos premjeras sakė, kad šią Lenkijos vyriausybės poziciją jis jau perteikia kitoms šalims.

„Europa turi investuoti daugiau pinigų į ginklus ir gynybą, nes Rusija sėkmingai perkėlė savo ekonomiką į karinį pagrindą. Negalime apsimesti, kad nieko nevyksta. Negalima dvejoti tokiu klausimu kaip Ukrainos apginklavimas ir parama kare. Man tai yra neginčijamas faktas“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(470)
(13)
(457)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: