F-16 Ukrainoje. „Mirtiniausias“ pilotas „atskleidžia paslaptį“. „Jie to nepadarė“  ()

Danas Hamptonas pasakė, ar Ukrainoje jau yra vakarietiškų naikintuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mirtiniausio“ F-16 piloto titulą turintis amerikiečių aviacijos pilotas, pulkininkas leitenantas Danas Hamptonas, dar žinomas kaip „Two Dogs“ (šaukinys „Du šunys“) kalbėjo apie tai, ar Ukrainoje jau yra vakarietiškų naikintuvų.

„Ne, Ukrainoje jie nenaudojami. Nėra kam skristi“, – interviu „Golos Ameriki“ („Amerikos balsui“) sakė jis. – Turiu omenyje, kad keli ukrainiečių lakūnai (mokosi) Danijoje, keli čia (JAV). Jie nepasamdė nė vieno iš mūsų (Vakarų pilotai, išėję į atsargą, turintys patirties valdyti F-16 ir pasiruošę padėti apginti Ukrainą – UNIAN). Taigi, kas juose skristų?“.

Pasak piloto, jis iš pradžių patarė Ukrainai rengti savo pilotus, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad tai užtrunka, kartu patarė samdyti „privačius rangovus“.

Ir jie to nepadarė... Girdėjau, kad priežastis buvo ta, kad Ukrainos vyriausybė ir toliau tikėjosi, kad Amerika ar NATO šalys atsiųs savo karo lakūnus padėti kovoti už Ukrainą. Manau, kad tai buvo nerealūs lūkesčiai. Juk jei eilinis karininkas kariautų, tai reikštų, kad jis turėtų gauti savo vyriausybės pritarimą, o tai reikštų tiesioginę konfrontaciją su Maskva. Ne tai, kad tai svarbu. Turiu galvoje: kam rūpi, ką daro Maskva? Bet politikams rūpi“.

 

Hamptonas tikisi, kad Kyjivo valdžia supras, kad taip nenutiks: „Vieninteliai, kurie galės skristi šiais lėktuvais, bus jūsų pilotai arba tokie žmonės kaip aš“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(116)
(2)
(114)

Komentarai ()

Susijusios žymos: