„Mes klydome. Visi manė, kad Maskva turi stiprią armiją ir silpną ekonomiką“  ()

Budanovas sklaido mitus apie Rusiją ir skelbia griežtą perspėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propaganda, kad Rusija kariauja su NATO, nėra tik tušti žodžiai. Kremlius iš tikrųjų taip mano. Ir Vakarai turėtų rimčiau vertinti šią grėsmę.

Taip interviu laikraščiui „Le Monde“ pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas generolas leitenantas Kyrylo Budanovas.

Jis įspėjo, kad Rusijai taikomų sankcijų nepakanka.

„Visi manė, kad Maskva turi stiprią kariuomenę, bet silpną ekonomiką. Paaiškėjo, kad yra atvirkščiai. Būtent kariuomenė yra silpna... Tokiais tempais ji (Rusijos ekonomika – red. past.) gali išsilaikyti ilgai“, sakė Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos vadovas.

Jis paragino griežtinti sankcijas pagrindiniams Rusijos ekonomikos sektoriams: bankininkystei, energetikai ir metalurgijai.

 

Lygiagrečiai, pasak Budanovo, būtina smogti Rusijai mūšio lauke. Ukraina gali tai padaryti, tačiau tam reikia daug sviedinių ir artilerijos.

„Tie užsieniečiai, kurie mano, kad jiems „nusibodo“ Ukraina, galiausiai turės susirūpinti dėl maskviečių, kai jie ateis okupuoti jau jų žemių. Rusija kariauja ne tik prieš Ukrainą. Ji kariauja prieš NATO, kaip nuo pat pradžių teigė jos propaganda“, pabrėžė generolas leitenantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: