„Ūžia kaip avilys.“ ISW skelbia, kada puls rusai  ()

Laukia, kada žemė užšals.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai artimiausiomis savaitėmis greičiausiai rengs puolimo operacijas rytuose. Dabar jie laukia, kada žemė užšals.

Kaip prognozuoja amerikiečių analitikai iš Karo studijų instituto (ISW), priešas negalės padaryti reikšmingų proveržių fronto linijoje dėl pajėgų ir personalo trūkumo. Rusijos žiniasklaida rašo, kad naujas puolimas turėtų vykti nuo sausio 12 iki vasario 2 dienos.

Tuo pat metu istorikas Sergejus Peresleginas susirūpinęs, kad Rusijos Federacija neturi pakankamai gyvos jėgos vykdyti didelio masto puolamuosius veiksmus. Turėdami tokią kariuomenę, okupantai gali atlikti tik vietinius taktinius manevrus.

Buvęs „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas sakė, kad fronto linija Zaporižios regiono vakaruose „ūžia kaip avilys“ dėl daugybės Ukrainos dronų. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dronai masiškai ir tiksliai pataiko į taikinius ir apsunkina rusams personalo rotaciją.

Anot ISW, minusinė temperatūra Ukrainoje šiuo metu stabdo operacijas fronte, tačiau žemei užšalus reljefas taps palankesnis mechanizuotam manevriniam karui.

 

„ISW ir toliau teigia, kad, nepaisant žiemiškų oro ir reljefo sąlygų, Rusijos pajėgos greičiausiai bandys išlaikyti arba sustiprinti vietines puolimo operacijas Rytų Ukrainoje, siekdamos perimti ir išlaikyti iniciatyvą. ISW teigimu, Rusijos pajėgos nesugebės pasiekti operatyviniu požiūriu reikšmingų proveržių“, – įsitikinę ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(11)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: