Ukraina rizikuoja pralaimėti! NATO generolas skelbia kritinius scenarijus  (1)

Buvusio NATO kariuomenės vado Philipo Breedlove'o teigimu, už tolimesnę karo eigą atsakingi tik Vakarų politikai. Generolas įvardijo tris scenarijus, iš kurių dviejuose Ukraina pralaimės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų politikai padarė nemažai klaidų, padėdami Ukrainai atsispirti Rusijos Federacijos puolimui. Visų pirma, ginkluotosios pajėgos vis dar neturi pranašumo ore. Dėl to, kad Vakarai nepateikė pergalei būtinų ginklų, ukrainiečiai rizikuoja pralaimėti karą.

Generolas Philipas Breedlove'as, buvęs NATO Jungtinių ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas (2013–2016 m.), komentare „Newsweek“ kalbėjo apie Ukrainos karo pavojus.

Breedlove'as pareiškė, kad Ukraina gali būti nugalėta, nes Rusijos Federacijoje yra daugiau žmonių ir ji yra didesnė. Tuo tarpu Vakarų politikai veikia remdamiesi savo „baimėmis“. Štai kodėl ukrainiečiai vis dar gauna tik ginklus, įgalinančius išsilaikyti mūšio lauke, tačiau ginklų už pergalę jiems neduoda.

„Mes neduodame jiems to, ko jiems reikia, kad laimėtų. Greičiau duodame tiek, kad jie liktų mūšio lauke“, - sakė generolas.

Anot generolo, Ukrainos karo ateitis turi tris scenarijus:

Pirmasis scenarijus – Ukrainos pralaimėjimas dėl to, kad Rusija yra pranašesnė žmonių ir dydžio atžvilgiu.

Antrasis scenarijus – Vakarai apleidžia Ukrainą, žūsta dešimtys tūkstančių ukrainiečių ir dėl to šalis vėl tampa „Rusijos vasalu“.

Trečias scenarijus – Vakarai aprūpina Ukraina visa reikiama ginkluote ir ji laimi.

 

„Jei Vakarai nuspręs duoti Ukrainai tai, ko jai reikia laimėti, Ukraina laimės šį karą“, – leidinys cituoja buvusį NATO kariuomenės vadą.

Generolas pažymėjo, kad karo baigtis priklauso tik nuo Vakarų politikų.

„Šis karas baigsis būtent taip, kaip to nori Vakarų politikai“, – sakė jis.

Breedlove'as taip pat paminėjo kai kurias klaidas tiekiant ginklus Ukrainai. Viena iš klaidų buvo per vėlai aprūpinti šarvuočiai: jie neatvyko į mūšio lauką tada, kai buvo reikalingi Ukrainos kontrpuolimui. Kita klaida – netinkamų charakteristikų ATACMS raketų aprūpinimas: ginkluotosios pajėgos gavo senus kasetinius šaudmenis – ne tokius galingus ir trumpo nuotolio. Be to, Vakarai niekada nedavė Ukrainai įrankių įgyti pranašumą ore.

 

„Manevrinis karas prasideda nuo pranašumo ore. Mes nedavėme Ukrainai to, ko jai reikia, kad būtų nustatytas pranašumas ore“.

Atsakomybė už rizikas Rusijos ir Ukrainos kare šiuo metu tenka JAV Respublikonų partijai, portale „Newsweek“ cituojami amerikiečių karininko žodžiai. Šios partijos politikų veiksmai gali lemti Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino pergalę.

„Klausimas respublikonų vadovybei Atstovų rūmuose yra toks, ar jie nori būti kaltinami dėl to, kad Rusija laimėjo karą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)