„Pergalė 100%.“ Ukraina gavo labai galingą sąjungininką  ()

JAV, skirtingai nei kita šalis, vis dar nėra suinteresuotos visiška Ukrainos pergale prieš Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 14 d. britų žurnalistas Dominicas Lawsonas paskelbė straipsnį, teigiantį, kad Vašingtonas nenori visiškos Kyjivo pergalės prieš Maskvą, tačiau Londono pozicija yra aiški ir nuosekli. Savo straipsnyje „Ar tiesa, kad Joe J. Bidenas nori, kad Ukraina laimėtų karą?“ D.  Lawsonas nurodo vieną iš V. Zelenskio patarėjų, praneša „The Sunday Times“.

Jis teigia, kad V. Zelenskis šią įvykių versiją apsvarstė pačioje V. Putino armijos invazijos pradžioje. D. Lawsonas išsamiai išanalizavo situaciją dėl ginklų tiekimo Kyjivui per pastaruosius dvejus metus, taip pat kai kurių Vakarų lyderių netikrumą, jog Ukrainai turi toliau padėti kare. Žurnalistas atkreipė dėmesį ir į Olafo Scholzo poziciją dėl tolimojo nuotolio raketų „Taurus“ tiekimo Kyjivui.

Berlynas teigia, kad tokio tipo raketų tiekimas tik išprovokuos naują eskalaciją. Panašu, kad Vokietijos kancleris laviruoja tarp tokių sąvokų kaip „Rusijos Federacija neturėtų laimėti, bet Ukraina neturėtų ir pralaimėti“. JAV prezidento pozicija dėl karo Ukrainoje nėra visiškai aiški, tačiau ir čia matomas Vokietijos scenarijus, sakė D. Lawsonas.

 

Atsižvelgiant į tai, labai aiškią poziciją turi tik R. Sunakas, kuris praėjusią savaitę lankėsi Kyjive ir su V. Zelenskiu pasirašė bendradarbiavimo gynybos srityje susitarimą.

Žurnalistas primena, kad JAV ir Didžioji Britanija skolingos Ukrainai bent jau už tai, kad abi šalys 1994 metais pasirašė Budapešto memorandumą, todėl J. Bidenas turėtų aiškiai pasakyti, ko tikisi iš Ukrainos ir Rusijos karo pabaigos.

Priešingu atveju galima daryti išvadą, kad Vašingtonas nepritaria Kyjivo norui sunaikinti šalį, bandančią atgaivinti SSRS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(2)
(161)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()