Netikėta žinia. Įvyko „Wagner“ įsiskverbimas iš Baltarusijos. Smogė spec. pajėgos (Foto)  (6)

Rusų karinė žvalgyba iš Baltarusijos į Ukrainą pasiuntė „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl profesionalių Ukrainos saugumo tarnybos veiksmų šnipui iš „Wagner“ grupės nepavyko įvykdyti sabotažo energetikos objektuose.

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) darbuotojai surengė specialią operaciją, kad sulaikytų „Wagner“ kovotoją, kuris Rusijos karinės žvalgybos (GRU) nurodymu atvyko į Ukrainą iš Baltarusijos teritorijos, informuoja „YouTube“ kanalas ir kiti oficialūs tarnybos interneto ištekliai.

Šiam diversantui buvo pavesta koreguoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų oro atakas prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą. Pažymėtina, kad Ukrainos kontržvalgyba atskleidė Rusijos saugumo tarnybų planus dar etape Baltarusijoje. SBU detaliai sekė ir dokumentavo GRU agento veiksmus ir judėjimą nuo sienos kirtimo iki pat jo sulaikymo su įkalčiais nusikaltimo vietoje.

Rusijos ir Baltarusijos reguliuotojas bandė prie elektros linijų stulpų pritvirtinti GPS sekimo įrenginius, kad galėtų koreguoti smūgius į Ukrainos energetikos objektus. Informacija apie jo nusikalstamus planus SBU specialistams buvo perduodama pagal sekimo įrenginių signalus. Samdinys buvo sučiuptas ir uždarytas į kardomojo kalinimo kamerą.

 

Beje, sulaikytas diversantas anksčiau kovojo Ukrainos rytuose „LLR“/„DLR“ sudėtyje, po to savanoriškai prisijungė prie „Wagner“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(346)
(13)
(333)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: