„Kitos išeities nėra.“ Rusijos generolai sugalvojo, kaip įveikti Ukrainos armiją  ()

Generolas paaiškino gudrią rusų vadų logiką fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas spaudos konferencijoje su Estijos kolega pareiškė, kad Rusija ir toliau mobilizuos nuteistuosius. Be to, per paskutinį apsikeitimą kaliniais Rusija paėmė daug nuteistųjų, teikdama jiems pirmenybę prieš mobilizuotuosius ir sutartininkus. Kokia tiksliai yra Kremliaus logika šiuo klausimu, paaiškino buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas, kariuomenės generolas Nikolajus Malomužas interviu su Olena Kirik „YouTube“ kanalui „Now“.

Nuo šios dienos Rusijoje dar nėra oficialiai paskelbta apie plataus masto mobilizaciją. Ji vyksta paslėptu režimu. Tačiau norint papildyti ginkluotąsias pajėgas ir greitai suformuoti naujus dalinius, reikalingi samdiniai, o savanorių, vykstančių kariauti pagal kontraktą, yra labai nedaug. Esant tokiai situacijai, kyla būtinybė pritraukti nuteistuosius.

„Kaliniai yra labiausiai priklausomi žmonės. Jie gali būti spaudžiami tiek zonoje, tiek už jos ribų, tiek mūšio lauke. Žinoma, jiems žadamos įvairios lengvatos, įskaitant materialines garantijas sužeidimo atveju. Tai labiausiai priklausomi žmonės“, sakė Malomužas.

Be to, tokia paslėpta mobilizacija „neveikia“ visuomenės. Visiems Rusijos piliečiams, tiesą sakant, tai nerūpi. Jie sako, kad „zekai“ yra „zekai“, tegul eina, mes jų nepažįstame, jie yra medžiaga išmetimui.

 

Bet svarbiausias dalykas, kurį nurodo Malomužas, yra tai, kad kariniuose daliniuose esantys „zekai“ nėra įskaičiuojami į kovinius dalinius. Juos galima išmesti į mūšio lauką, kur jie greičiausiai žus, ir iš tikrųjų tai nebus įskaičiuota į nuostolius. Šioje situacijoje nuteistieji veikia aktyviau, nes neturi kitos išeities. Juos iš užnugario valdo užkardos kariai (prižiūrintys, kad kariai negalėtų pabėgti iš mūšio lauko – red.), todėl jie puola pagal formatą „kitos išeities nėra“: arba mirti, arba užimti naujas pozicijas ir gauti kažkokių lengvatų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: