[ŽT] „Jie eis į Rusijos armiją.“ Gali būti katastrofa. Kas nutiko  ()

Ukrainoje skamba vis liūdnesnės prognozės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandieninė situacija Ukrainoje kelia didelį nerimą ne tik taikiems ukrainiečiams, bet ir kariškiams. Vienas iš jų, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Oleksandras Koba iš Poltavos srities, parašė labai atvirą laišką, kurį paskelbė vietos internetinis leidinys ZMІST.

Pasak Kobos, šiandien Ukrainos valdžia labiau bijo reitingų kritimo nei pralaimėjimo kare su Rusija, o ukrainiečiai labiau bijo mobilizacijos nei Rusijos kariuomenės.

Tačiau viskas labai paprasta, pabrėžia Koba: „Arba mes laikomės savo pozicijų, arba ne. O jei jų neišlaikysime, tai žmonės, kurie fronto miestuose nuomoja būstą kariškiams už 1500 grivinų už parą, rusams jį nuomos nemokamai, o gal net primokės. O tie ukrainiečiai, kurie dabar atsipirks nuo mobilizacijos, rytoj eis kaip rusų armijos dalis šturmuoti kitų Ukrainos miestų ar Europos.“

 

Taip pat kariškis su liūdesio emocijomis tiesiogiai kreipėsi į savo tautiečius: „Jūsų akyse nematau noro laimėti. Nematau jūsų širdyse prašymo, kad mes kovotume už jus. Ir jūs nematote, kokiais skustuvo ašmenimis mes dabar vaikštome. Arba visi dėsime supergalingas pastangas, arba mokysimės Rusijos himno.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(2)
(140)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()