„Kažkada buvo antra geriausia pasaulyje armija.“ Bidenas subtiliai patrolino Putiną  ()

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais subtiliai pasišaipė iš Putino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV strategija yra neleisti Rusijai naudotis svarbiais ištekliais ir suteikti Ukrainai technologijas, kurios gali turėti įtakos mūšio lauke, sakė Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas.

„Putinas neįvertino žmonių, kuriuos dvejus metus remia daugiau nei 50 partnerių koalicija, vadovaujama JAV kovojant su priešu, kurio ekonomika yra 10 kartų didesnė, tris kartus didesnė gyventojų skaičiumi ir kurios kariuomenė kažkada buvo antra geriausia pasaulyje“, – pabrėžė jis kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Davose.

JAV administracijos atstovas sakė, kad diktatorius Vladimiras Putinas ne tik žlugo Ukrainoje, bet ir savo invazija sustiprino Ukrainos suverenitetą, o siekdamas sugriauti NATO, taip sustiprino Aljansą.

„Stengiamės užtikrinti abiejų partijų paramą, reikalingą, kad Ukraina būtų aprūpinta ginklais. Tam reikia plėsti savo gynybos pramonės bazę, tuo pačiu užkertant kelią Rusijai prieiti prie svarbiausių išteklių“, – sakė jis.

 

Sullivanas taip pat pridūrė, kad Jungtinės Valstijos kartu su partneriais ir ypač privačiu sektoriumi ieško naujovių, kad padėtų Ukrainai spręsti pagrindinius technologijų iššūkius ir sustiprinti savo pozicijas mūšio lauke.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(2)
(118)

Komentarai ()

Susijusios žymos: