„Visi manė, kad tai neįmanoma.“ Galinga kalba Davose. Zelenskis paskelbė, ką nukalė Ukraina (Video)  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėjo Davose vykusiame ekonomikos forume, primindamas Rusijos lėktuvo A-50 numušimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 16 d., Ukrainos vadovas Zelenskis pasakė kalbą Tarptautiniame ekonomikos forume Davose (Šveicarija).

Kalboje, be kita ko, jis paminėjo vertingo Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų lėktuvo A-50 sunaikinimą virš Azovo jūros.

Savo kalboje prezidentas pabrėžė, kad Rusijos karinė galia yra labai pervertinta. Ir Ukraina per pastaruosius dvejus metus parodė, kad yra pajėgi gana sėkmingai atsispirti šiai tariamai „antrai pasaulio armijai“.

„Visi manė, kad Rusijos turimų raketų numušti neįmanoma. „Patriot“ numuša viską. Daugelis bijojo pasekmių, kai Ukraina turės tolimojo nuotolio ginklus, bet galiausiai Rusija praranda daugiau. Girdėjome, kad Rusija niekada neleis egzistuoti grūdų koridoriui be jos dalyvavimo. Per mūsų uostus buvo pervežta beveik 16 milijonų krovinių. Ir prieš dvi dienas įrodėme, kad esame pajėgūs sunaikinti labai vertingus Rusijos karinius lėktuvus, kurių dar niekas nebuvo numušęs“, – sakė Zelenskis.

 

Jis pabrėžė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nenori sustabdyti agresijos. Karas yra Maskvos užsienio politikos pagrindas.

„Praėjo beveik 10 metų, kai Rusija kišasi į Afrikos šalių reikalus nuo Sudano iki Malio. Sirijos karas, kuris vis dar tebekraujuoja dėl Putino bandymo kažką įrodyti pasauliui. Tai tęsiasi jau 13 metų. Vienas žmogus pavogė mažiausiai 13 metų taiką, pakeisdamas juos skausmu ir krizėmis“, – sakė prezidentas.

Jis paragino civilizuotą pasaulį padaryti galą diktatoriškam režimui Rusijos Federacijoje, kuri negali atsisakyti karo ir kenkia pasauliniam stabilumui ir saugumui.

 

Zelenskis taip pat aštriai kritikavo politikus, pasisakančius už pataikaujimą agresoriui. „Pasaulis nuolat sako, kad eskalavimo nereikia. O vertas atsakymas būtų tiesiog išmokyti agresorių pamokos. Daugelio patyrusių karių gyvybės buvo prarastos dėl frazės „eskaluoti nereikia“.

Apie sankcijas savo kalboje kalbėjo ir Ukrainos prezidentas, pažymėdamas, kad Rusijos Federacija vis dar turi prieigą prie Vakarų karinių technologijų. Jis paragino sugriežtinti apribojimus Rusijos Federacijai.

Ukrainos lyderis pabrėžė, kad karo įšaldymas nepadarys taško kraujo praliejimui. Vienintelis realus scenarijus yra teisingos ir ilgalaikės taikos sukūrimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()